Τρίτη, 23 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Ο Μπερλουσκόνι κατηγορεί τον πρόεδρο Ναπολιτάνο ότι αναμείχθηκε στην καταδίκη του

Ο Μπερλουσκόνι κατηγορεί τον πρόεδρο Ναπολιτάνο ότι αναμείχθηκε στην καταδίκη του

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ακούγεται, σε τηλεφωνική συνομιλία με βουλευτή του, να κατηγορεί τον πρόεδρο της Ιταλίας για αθέμιτη ανάμειξη στην καταδίκη του από την ιταλική Δικαιοσύνη.

«Μου είπαν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τηλεφώνησε για να του ανακοινωθεί η καταδικαστική απόφαση, πριν τη δημοσιοποίησή της. Μου ανέφεραν, επίσης, ότι ζήτησε από τους δικαστές να παρατείνουν τη συνεδρίασή τους», ακούγεται να λέει ο Μπερλουσκόνι, σε τηλεφωνική του συνομιλία, ενώ βρίσκεται σε τηλεοπτικό στούντιο της τηλεόρασης της «La 7».

Η ιταλική προεδρία της Δημοκρατίας αντέκρουσε τις κατηγορίες αυτές, που τις χαρακτήρισε «παραληρηματικές», ενώ το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο αρχηγός της ιταλικής κεντροδεξιάς, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφέρεται στη διαδικασία που οδήγησε στην οριστική καταδίκη του από τον ‘Αρειο Πάγο για την υπόθεση αγοραπωλησίας του εκδοτικού οίκου «Μονταντόρι».

Σύμφωνα με Ιταλούς σχολιαστές, οι σχέσεις ανάμεσα στον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον αρχηγό της ιταλικής κεντροδεξιάς βρίσκονται «στο κόκκινο». Και αυτό αναμένεται να γίνει περισσότερο εμφανές, σε περίπτωση κυβερνητικής κρίσης, οπότε θα υπάρξουν νέες, απευθείας διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιταλία: Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά την Τετάρτη ο Λέττα

Ιταλία σε κρίση: Αρνούνται να υπακούσουν στον Μπερλουσκόνι και δεν παραιτούνται

Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση όλοι οι υπουργοί του κόμματος του Μπερλουσκόνι

«Μπερλουσκόνι, ταπείνωσες την Ιταλία»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε