Κόσμος

«Ο Μπερλουσκόνι πλήρωνε προστασία στη Κόζα Νόστρα»

600 εκατομμύρια λιρέτες (300.000€) το μήνα έδινε τη 10ετία του ’80 στην Κόζα Νόστρα ο Σιλβιο Μπερλουσκόνι αποκάλυψε ένας... μετανοημένος μαφιόζος

Πρόκειται για τον Τζοβάνι Μπρούσκα, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου της Ρώμης και στην κατάθεσή του αναφέρθηκε στις σχέσεις του Ιταλού πρωθυπουργού με το οργανωμένο έγκλημα.

«Ο Μπερλουσκόνι, στην δεκαετία του ’80, κατέβαλλε εξακόσια εκατομμύρια λιρέτες το μήνα στην Κόζα Νόστρα ως υποχρεωτικό δασμό προστασίας», κατέθεσε ο Μπρούσκα.

Τα χρήματα του Μπερλουσκόνι καταβάλλονταν στους αρχιμαφιόζους Στέφανο Μποντάντε και Τότο Ριίνα και ότι χάρη στο μαφιόζικο αυτό «χαράτσι», ο «καβαλιέρε» μπόρεσε να τοποθετήσει αναμεταδότες των δικτύων του στην Σικελία.

Ο Μπρούσκα, που θεωρείται ένας από τους κύριους οργανωτές της βομβιστικής επίθεσης κατά του εισαγγελέα Τζοβάνι Φαλκόνε το 1992, εξήγησε, επίσης ότι «όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σταμάτησε να καταβάλλει χρήματα στο οργανωμένο έγκλημα της Σικελίας, η μαφία προχώρησε σε εκφοβιστική επίθεση, για να ξαναρχίσει να πληρώνει».

«Στην αρχή της δεκαετίας του ογδόντα, ορισμένες μαφιόζικες οικογένειες, οι οποίες στη συνέχεια έχασαν το μεγάλο παιχνίδι για την γενικότερη επικράτηση, στήριξαν, με επενδύσεις, εταιρίες του Καβαλιέρε οι οποίες βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου», αποκάλυψε ο 54χρονος Μπρούσκα.

Ο Ιταλός κακοποιός, πάντως, απέκλεισε τυχόν άμεσες ή έμμεσες ευθύνες του Μπερλουσκόνι σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την εκτέλεση των βομβιστικών επιθέσεων με τις οποίες, πριν 19 χρόνια, η Κόζα Νόστρα προσπάθησε να αναγκάσει το ιταλικό κράτος, να ξεκινήσει «διαπραγμάτευση εφ’ όλης της ύλης» με εκπροσώπους της.

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έδωσε «πράσινο φως» στο αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος για την Ουκρανία – «Υπέρ» και η Ρωσία
Το ψήφισμα, το οποίο αξιώνει «τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν» υιοθετήθηκε στον ΟΗΕ με 10 ψήφους υπέρ , ανάμεσά τους και η Ελλάδα
Τα Ηνωμένα Έθνη