Παρασκευή, 5 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ο ΟΗΕ ζητεί την απελευθέρωση 56 παιδιών από τη Χομς της Συρίας

Ο ΟΗΕ ζητεί την απελευθέρωση 56 παιδιών από τη Χομς της Συρίας

Το Ταμείο του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία (UNICEF) κάλεσε σήμερα τη Συρία να προχωρήσει στην “ταχεία απελευθέρωση” 56 παιδιών που εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια των αρχών σ’ ένα κέντρο ανακρίσεων στη Χομς.

“Σήμερα υπάρχουν 56 παιδιά στο κέντρο Αλ-Ανταλούς (στεγάζεται σ’ ένα παλιό σχολείο στη Χομς), μεταξύ των οποίων 34 αγόρια ηλικίας από 15 ως 18 ετών, 10 αγόρια κάτω των 15 ετών και 12 κορίτσια κάτω των 18 ετών”, δήλωσε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ, η Μαρίσι Μερκάδο, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

“Η μεγάλη πλειονότητα των παιδιών κάτω των 15 ετών και τα κορίτσια βρίσκονται στο κέντρο με τις οικογένειές τους και οι αρχές εξετάζουν την κατάσταση του πατέρα τους ή των αδελφών τους”, εξήγησε.

Ωστόσο ανάμεσα σ’ αυτά τα 56 παιδιά, δύο δεν συνοδεύονται: ένα 7χρονο κορίτσι, οι συγγενείς του οποίου βρίσκονται στη Χομς, κι ένας έφηβος, οι γονείς του οποίου βρίσκονται στο Λίβανο, αλλά έχει συγγενείς στη Χομς.

“Η UNICEF ζητεί την ταχεία απελευθέρωση όλων των παιδιών”, δήλωσε η Μερκάδο. Από τις 7 Φεβρουαρίου έχουν απομακρυνθεί συνολικά από την παλιά Χομς 1.417 άνθρωποι, βάσει μιας συμφωνίας ανάμεσα στο καθεστώς και τους αντάρτες η οποία συνήφθη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Δεκάδες άνδρες απ’ αυτούς συνελήφθησαν αμέσως από τις δυνάμεις του καθεστώτος, προκαλώντας την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου από την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, περίπου 2.500 άνθρωποι είναι ακόμη ανάγκη να απομακρυνθούν από την παλιά πόλη της Χομς. Η Αρμοστεία δεν διαθέτει προς το παρόν νέα στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπαρακτική εικόνα: 4χρονο αγοράκι από τη Συρία βρέθηκε να περιπλανιέται στην έρημο!

Καρέ – καρέ ο θάνατος ενός αντάρτη στη Συρία – Συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ

Μια φινλανδική και μια γαλλική εταιρεία θα καταστρέψουν μέρος των συριακών χημικών όπλων

Τα παιδιά της Συρίας “εκδικούνται” τον Άσαντ – ΒΙΝΤΕΟ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε