Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

“Ο Ολάντ κάνει ανασχηματισμό στη σκιά της Μέρκελ” – Πρώτο θέμα ο Γάλλος πρόεδρος στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ

“Ο Ολάντ κάνει ανασχηματισμό στη σκιά της Μέρκελ” – Πρώτο θέμα ο Γάλλος πρόεδρος στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ

Το πρόσωπο του Φρανσουά Ολάντ φιλοξενούν όλα τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, με αφορμή την πολιτική κρίση που ξέσπασε στη Γαλλία, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του Μανουέλ Βαλς.

Ο γερμανικός Τύπος αποφεύγει να κατηγορήσει ευθέως τη Γαλλία για την αδυναμία της να αντεπεξέλθει στο ρόλο της ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, εστιάζοντας στις εγγενείς αδυναμίες της Γαλλίας και κυρίως του Ολάντ, ο οποίος επιλέγει υπουργούς από την Αριστερή πτέρυγα του κόμματός του, δηλαδή ευρωφοβικούς, αντιευρωπαϊστές και αριστερούς συντηρητικούς που δεν τολμούν να εκσυγχρονίσουν τη γαλλική οικονομία.

“Η Κυβέρνηση στο Παρίσι δυσανασχετεί και δεν μπορεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις”, αναφέρει η οικονομική εφημερίδα Ηandelsblatt, ενώ η “Die Zeit” αναφέρει πως η Γαλλία δεν τολμά να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

Το περιοδικό Der Spiegel αποφεύγει να μιλήσει ανοιχτά για την κατάσταση στη Γαλλία επιλέγοντας να αναφερθεί στην Ιταλία, την Τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία έχει εφαρμόσει τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις εδώ και 70 χρόνια.

Ο γαλλικός Τύπος παρόλο που αναμένει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης φιλοξενεί άρθρα και αναλύσεις που κατηγορούν τον Πρόεδρο Ολάντ για καθυστέρηση στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, όπως τη μείωση της φορολογίας και συνεπώς τη ρήξη με τον δημόσιο τομέα- κάνοντας λόγο πως η γαλλική πολιτική σκηνή αρχίζει και θυμίζει όχι απλώς την ιταλική της δεκαετίας τους 1990, αλλά αυτήν της Ελλάδας του 2009.

“Ο Φρανσουά Ολάντ είχε μια τρομερή, φρικτή, όχι καλή, πολύ κακή εβδομάδα”, γράφει η “American Prospect”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλία: Μαζί με την οικονομική και η πολιτική κρίση – Δεύτερος ανασχηματισμός μέσα σε 5 μήνες

Η Μέρκελ “έριξε” τη κυβέρνηση στην Γαλλία! Παραίτηση μετά από επίθεση υπουργού εναντίον της

Η οικονομική πολιτική “καταπίνει” τον Ολάντ – Στο 17% η δημοτικότητά του

Φορολογικές ελαφρύνσεις από Ολάντ – Προσπάθεια να κατευνάσει τους ψηφοφόρους του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε