«Γιατί έπρεπε να θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομία της ΕΕ η οποία μόλις αρχίζει να αναπτύσσεται;» διερωτήθηκε ο Φίτσο κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
«Εάν υπάρχει μια κατάσταση κρίσης, πρέπει να επιλυθεί με άλλα μέσα, όχι με ανούσιες κυρώσεις. Ποιος ωφελείται από την συρρίκνωση της οικονομίας της ΕΕ, τη δημιουργία προβλημάτων για την οικονομία της Ρωσίας και με την Ουκρανία από οικονομικής άποψης να έχει γονατίσει;» συνέχισε.
Εξάλλου ο Φίτσο τόνισε πως η χώρα του οφείλει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να διακοπεί η ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω Ουκρανίας.
Η Μόσχα διέκοψε την ροή του φυσικού αερίου προς το Κίεβο την 16η Ιουνίου, εξαιτίας μιας διένεξης των δύο κρατών λόγω ανείσπρακτων οφειλών της ουκρανικής πλευράς, αλλά μέχρι στιγμής συνεχίζει να διοχετεύει αέριο στο δίκτυο το οποίο περνάει από την ουκρανική επικράτεια για να προμηθεύει τους πελάτες της.
Τα κράτη της Ευρώπης αγοράζουν περίπου το ένα τρίτο των προμηθειών τους σε αέριο από τη Ρωσία. Περίπου το 40% της ποσότητας αυτής διακινείται μέσω του δικτύου αγωγών που περνάει από την Ουκρανία και τη Σλοβακία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνοιγμα του νέου Αρχιεπισκόπου Τσεχίας & Σλοβακίας προς το Φανάρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Πρεσόφ Ραστισλαβ νέος Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας
“Έσφαξαν 1.000 παρθένες” ποτάμι το αίμα
Ένας συνταξιούχος δημιούργησε έναν ζωολογικό κήπο με… λούτρινα