Κυριακή, 28 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ο κυκλώνας και το σκοτάδι σταμάτησαν τις έρευνες στο σημείο όπου εντοπίστηκαν πιθανά συντρίμμια του Boeing – Αγωνία και πόνος των συγγενών

Ο κυκλώνας και το σκοτάδι σταμάτησαν τις έρευνες στο σημείο όπου εντοπίστηκαν πιθανά συντρίμμια του Boeing – Αγωνία και πόνος των συγγενών

– Κορυφώνεται η αγωνία για το Boeing 777 που αγνοείται εδώ και δυο εβδομάδες
– Αντικείμενο 22,5Χ13 μέτρα εντοπίστηκε από δορυφόρους της Κίνας στον νότιο Ινδικό Ωκεανό
– Βρίσκεται 120 χλμ νότια από το σημείο όπου πιθανά συντρίμμια του αεροπλάνου εντόπισε και η Αυστραλία
– Δυο κινεζικά πλοία σπεύδουν στην περιοχή ωστόσο ο κυκλώνας και το σκοτάδι καθυστερεί τις έρευνες
– Έδιωξαν τους συγγενείς των αγνοουμένων από το ξενοδοχείο στη Μαλαισία γιατί είχε “κλειστεί” για το Grand Prix της Formula 1!

Νέος συναγερμός σήμανε ύστερα από την είδηση ότι δορυφόροι της Κίνας εντόπισαν ένα μεγάλο αντικείμενο να επιπλέει στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, 120 χιλιόμετρα από το σημείο που είχε υποδείξει πριν μερικές μέρες η Αυστραλία, και πιθανόν να πρόκειται για συντρίμμια του Boeing των Malaysian Airlines που συνεχίζει να μένει άφαντο.

Αμέσως δυο κινέζικα πλοία ξεκίνησαν να σπεύδουν στην περιοχή για να δουν αν το αντικείμενο μήκους 22,5Χ13 μέτρα ανήκει στο αεροπλάνο. “Το σημείο όπου βρίσκεται το αντικείμενο είναι κατά μήκος του νοτίου διαδρόμου που μπορεί να ακολούθησε η πτήση MH370 της Malaysia Airlines”, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα προσθέτοντας ότι το αντικείμενο εντοπίστηκε στις 18 Μαρτίου, δύο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της δορυφορικής φωτογραφίας από την Αυστραλία.

Εχθρός ο καιρός – Κυκλώνας εμποδίζει τις έρευνες

Για ακόμη μία φορά οι έρευνες σταμάτησαν προσωρινά. Αφενός το σκοτάδι και αφετέρου ο τροπικός κυκλώνας Τζίλιαν δεν ευνοούν τη συνέχεια των ερευνών για τον εντοπισμό του Boeing 777.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, ο τροπικός κυκλώνας Τζίλιαν μπορεί να καθυστερήσει τις έρευνες. Ο Τζίλιαν προκαλεί ισχυρούς ανέμους και μεγάλα κύματα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό όπου βρίσκονται τα πλοία που αναζητούν τυχόν συντρίμμια του αεροσκάφους, τα οποία εντόπισε αυστραλιανός δορυφόρος. Ορισμένα από τα πλοία που κατευθύνονται στη συγκεκριμένη περιοχή θα πρέπει να περάσουν μέσα από τον κυκλώνα. Συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 95 χιλιόμετρα και ήδη έπληξε το Νησί των Χριστουγέννων.

Διώχνουν τους συγγενείς από το ξενοδοχείο της Μαλαισίας γιατί έχει κλειστεί για το Grand Prix της F1

Στο μεταξύ η αγωνία και ο πόνος των συγγενών των επεβαινόντων δεν έχει τέλος. Τις τελευταίες εβδομάδες ζουν ένα απίστευτο θρίλερ… Αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν στη Μαλαισία για να είναι όσο πιο κοντά μπορούν στο επίκεντρο των ερευνών. Οι αρχές της Μαλαισίας τους είχαν παραχωρήσει δωμάτια στο ξενοδοχείο Cyberview Resort & Spa κοντά στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και για να μείνουν όσο χρειαστεί κι όσο διαρκέσουν οι έρευνες. Ωστόσο τώρα τους διώχνουν από το ξενοδοχείο γιατί θυμήθηκαν πως τα δωμάτια έχουν κλειστεί για τους οδηγούς, τις ομάδες και τους σπόνσορες του Grand Prix της Formula 1 που διεξάγεται στη Μαλαισία την επόμενη εβδομάδα.

Έτσι, υποχρεώθηκαν να μαζέψουν τα πράγματά τους και να μεταφερθούν σε άλλο ξενοδοχείο. Μαζί με αυτούς και οι δημοσιογράφοι, ερευνητές και ξένοι αξιωματούχοι.

Και όλα αυτά ενώ ένας από τους ψυχολόγους που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στις οικογένειες, για να τις στηρίξουν ψυχολογικά, εκφράζει φόβους ότι κάποιοι από τους συγγενείς είχαν τάσεις αυτοκτονίας. «Στην παράδοση των Κινέζων, όταν έναν άτομο περνά μια ηλικία, όλα έχουν να κάνουν με την κληρονομιά που θα αφήσει πίσω του. Όταν τους το πάρουν αυτό, δυσκολεύονται να βρουν λόγο να ζουν» είπε ο ψυχολόγος Paul Yin στο ABC News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φοβερό προαίσθημα; Επιβάτης άφησε τη βέρα και το ρολόϊ του στη γυναίκα του

“Πέταξαν” τους συγγενείς των αγνοουμένων του Boeing της Malaysia Airlines από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν – Κυκλώνας στην περιοχή των ερευνών

Φουντώνουν τα σενάρια πως Αμερικανοί κατέρριψαν το μοιραίο Boeing πριν φτάσει σε μυστική βάση στον Ινδικό

Ζωές στον “αέρα” – Οι αγνοούμενοι της πτήσης ΜΗ370 των Malaysian Airlines – Μητέρες που περιμένουν ακόμα τα παιδιά τους

Οι τελευταίες ώρες των επιβατών της πτήσης 370 – Τα παιχνίδια της μοίρας – Οι “τυχεροί” και οι “άτυχοι”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε