Κόσμος

Ο πιλότος που χώριζε και ο συγκυβερνήτης που ετοιμαζόταν να παντρευτεί – Η ζωή των δυο ανθρώπων που είχαν στα χέρια τους την τύχη της πτήσης MH370

- Η οικογένεια του πιλότου της πτήσης MH370 των Malaysian Airlines με video που ανέβασε στο διαδίκτυο τον "παρακαλεί" να γυρίσει
- Η αρραβωνιαστικιά του συγκυβερνήτη, ελπίζει με τη σειρά της και δε θέλει να διαγράψει τα σχέδια για το γάμο τους
- Bild: Ίσως ο κυβερνήτης ήθελε να αυτοκτονήσει γιατί η γυναίκα του τον εγκατέλεψε την ημερα της πτήσης
- Ερευνες στο έδαφός της άρχισε η Κίνα

Δυο πρόσωπα για τα οποία έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά τις τελευταίες μέρες. Από τη μια ο πιλότος του μοιραίου Boeing, ο 52χρονος Ζαχαρί Αχμάντ Σαχ, με τις άπειρες ώρες πτήσεων και τις γνώσεις για τα Boeing και από την άλλη ο 27χρονος Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ, ο άνθρωπος που φέρεται να είπε την τελευταία κουβέντα πριν το αεροπλάνο εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Η πιλότος του… πιλότου

Ο 27χρονος συγκυβερνήτης ήταν ερωτευμένος και ετοιμαζόταν να παντρευτεί με την 26χρονη, επίσης κυβερνήτη, Ναντίρα Ραμπλί. Εκείνη εργαζόταν σε άλλη εταιρία και τώρα έχει πάρει ένα μήνα άδεια και περιμένει καρτερικά σε ένα ξενοδοχείο μαζί με την οικογένεια του αγαπημένου της, τα νέα για την τύχη του.

Γνωρίζονται εδώ και εννέα χρόνια, απ’ όταν ήταν φοιτητές.

Εκείνη εργάζεται για την… ανταγωνίστρια της Malaysia Airlines, AirAsia και είναι κόρη βετεράνου πιλότου της πρώτης. Με τον 27χρονο Χαμίντ σχεδίαζαν να παντρευτούν σύντομα.

Το διαζύγιο και το συγκινητικό video

Η εφημερίδα Bild φέρει στο φως σήμερα μια λεπτομέρεια που δεν είχε ακουστεί: η γυναίκα του Ζαχαρί Αχμάντ Σαχ, η μητέρα των τριών παιδιών του, τον είχε εγκαταλείψει και δεν αποκλείεται εκείνος να θέλησε να αυτοκτονήσει, παίρνοντας μαζί του κι άλλους 238 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γυναίκα του 52χρονου τον εγκατέλειψε μαζί με τα παιδιά τους την ημέρα που εξαφανίστηκε το μοιραίο αεροπλάνο. Η αιτία του χωρισμού δεν είναι γνωστή. Όμως τώρα μπαίνει στο παιχνίδι και το σενάριο ο πιλότος να ήθελε να αυτοκτονήσει.

Το πόσο ευσταθεί το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, κανείς δεν ξέρει. Πάντως, η κόρη του 52χρονου, Αισά, που έμενε στη Μελβούρνη αλλά επέστρεψε στη Μαλαισία, καθώς κι άλλα μέλη της οικογένειάς του, ανέβασαν στο YouTube video για τον Σαχ.

«Γύρνα σπίτι, μας λείπεις» τον “παρακαλούν”, ενώ στο video μιλούν για έναν στοργικό, γενναιόδωρο, έξυπνο και υποστηρικτικό άνθρωπο.

“Χτενίζουν” τον Ινδικό Ωκεανό

Δέκα ημέρες μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου, η Κίνα άρχισε έρευνες στο έδαφός της, ενώ οι επιχειρήσεις που άρχισαν στον Ινδικό Ωκεανό (σ.σ. η ζώνη έρευναςκαλύπει 600.000 τ.χλμ) θα απαιτήσουν μερικές εβδομάδες.

Εικοσι πέντε χώρες συμμετέχουν στις έρευνες που γίνονται σε δύο πολύ εκτεταμένες περιοχές: από τη βόρεια Ταϊλάνδη ως την κεντρική Ασία για το βόρειο διάδρομο (που καλύπτει ένα μέρος της Κίνας), από την Ινδονησία ως το νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού για το νότιο διάδρομο.

Καθώς η έρευνα βρίσκεται στην 11η ημέρα της, τα στοιχεία που είναι γνωστά με βεβαιότητα είναι πολύ λίγα, μερικές φορές αντιφατικά, και προκαλούν αμηχανία μπροστά σ’ αυτό που εμφανίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης αεροναυτικής ιστορίας.

Οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι πως κάποιος με βαθιά γνώση του Μπόινγκ 777-200ER και της πολιτικής αεροπορίας εξέτρεψε το αεροπλάνο, ακόμη και χιλιάδες μίλια εκτός της προγραμματισμένης πορείας του.

Ωστόσο, παρ’ όλους τους εντατικούς ελέγχους του παρελθόντος όλων των επιβαινόντων δεν έχει βρεθεί κανείς που να έχει κάποιο γνωστό πολιτικό ή ποινικό κίνητρο για να κάνει αεροπειρατεία ή να ρίξει εσκεμμένα το αεροπλάνο, λένε πηγές στις δυτικές δυνάμεις ασφαλείας και οι κινεζικές αρχές.

Ερευνητές που προσπαθούν να συναρμολογήσουν τα τμηματικά δεδομένα από στρατιωτικά ραντάρ και δορυφόρους, πιστεύουν πως κάποιος έκλεισε τα συστήματα τρανσπόντερ και ACARS που δίνουν το στίγμα του αεροπλάνου, και το έστρεψε προς δυσμάς, διασχίζοντας και πάλι τη χερσόνησο της Μαλαισίας και ακολουθώντας μια οδό της εμπορικής αεροπορίας προς την Ινδία.

Μαλαισιανοί αξιωματούχοι υπαναχώρησαν όμως σε ό,τι αφορά την ακριβή διαδοχή των γεγονότων – δεν είναι σίγουροι τώρα αν το σύστημα ACARS έκλεισε πριν ή μετά το τελευταίο μήνυμα ασυρμάτου από το κόκπιτ, αλλά λένε πως αυτό δεν κάνει κάποια ουσιαστική διαφορά.

Ο πρεσβευτής της Κίνας στη Μαλαισία δήλωσε πως η χώρα του διεξήγαγε λεπτομερή έρευνα σχετικά με τους πολίτες της που επέβαιναν στην πτήση και μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να εμπλέκεται κάποιος απ’ αυτούς στην εξαφάνισή της.

Πηγές στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις ασφαλείας δήλωσαν πως οι προσπάθειες διαφόρων κυβερνήσεων να ερευνήσουν το παρελθόν όλων των επιβατών δεν έχουν δείξει να υπάρχουν σχέσεις με μαχητικές οργανώσεις ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να εξηγήσει την εξαφάνιση του αεροπλάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απελπισμένη προσπάθεια για SOS η τελευταία φράση των πιλότων του Boeing; Έτοιμοι για απεργία πείνας οι συγγενείς των αγνοουμένων της Malaysia Airlines

Ζωές στον “αέρα” – Οι αγνοούμενοι της πτήσης ΜΗ370 των Malaysian Airlines – Μητέρες που περιμένουν ακόμα τα παιδιά τους

Μέσα από το πιλοτήριο η αλλαγή πορείας του Boeing των Malaysian Airlines – Ποιος “μπήκε” στο σύστημα και άλλαξε το σχέδιο πτήσης

Ψάχνουν το άφαντο Boeing της Malaysia Airlines και στο έδαφος της Κίνας

Άλλο ένα ακραίο σενάριο για το Boeing: “Όπου ρίξουν οι τρομοκράτες το αεροπλάνο, θα γίνει τρομακτική καταστροφή”

Malaysia Airlines: Διαψεύδουν οι Ταλιμπάν! – “Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε αεροπειρατεία σε ένα τέτοιο αεροπλάνο”

Εφιάλτης! Υπό ποιες συνθήκες το αεροπλάνο φαντομάς μπορεί να κάνει τρομοκρατικό χτύπημα

Μέσα στην δίδυμη πτήση του μοιραίου Boeing της Malaysian Airlines – ΦΩΤΟ

Το Boeing των Malaysian Airlines βρίσκεται σε βάση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν; Σενάριο ότι ετοιμάζουν επίθεση αλά 11η Σεπτεμβρίου

Κακόγουστη φάρσα με διαφημιστικό της Malaysian Airlines

Το Boeing της Malaysia Airlines πετούσε στα 5.000 πόδια για σχεδόν 8 ώρες – Γιατί μπαίνει στο στόχαστρο ο πιλότος και ένας μηχανικός αεροπλάνων

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα