Κόσμος

Ο πιο λαμπερός κομήτης που θα δει ποτέ ανθρώπινο μάτι!

Πρόκειται για τον κομήτη ISON, ο οποίος θα είναι ορατός από τη Γη στις 28 Νοεμβρίου 2013, σύμφωνα με το δίκτυο Fox News.

Οι Ρώσοι αστρονόμοι Αρτιόν Νοβιτσόνοκ και Βιτάλι Νέφσκι ανακάλυψαν τον κομήτη, περίπου πριν από τέσσερις μήνες, στις 21 Σεπτεμβρίου 2012, όταν ακόμη ήταν αχνός και μακρινός.

Προκειμένου να τον εντοπίσουν, οι δύο αστρονόμοι χρησιμοποίησαν ένα τηλεσκόπιο 15,7 ιντσών, το οποίο βρίσκεται στο Διεθνές Επιστημονικό Οπτικό Δίκτυο – στα αγγλικά International Scientific Optical Network (ISON) – στο Κισλοβόντσκ της Ρωσίας.

Επισήμως, ο ISON καταχωρήθηκε ως κομήτης C/2012 S1. Η ανακάλυψή του έδωσε χρόνο σε επαγγελματίες αστρονόμους από όλο τον κόσμο να τον μελετήσουν.

Εκτιμάται ότι στις 28 Νοεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιήσει το πιο κοντινό του πέρασμα από τον Ήλιο, ο ISON θα είναι ορατός υπό εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες από τη Γη.

Απομένει να δούμε εάν τελικώς ο ISON θα είναι ο πιο λαμπερός κομήτης που εθεάθη ποτέ από τον πλανήτη γη. Τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον δύο περιπτώσεις κομητών «έκλεψαν» την παράσταση με τα φαντασμαγορικά τους περάσματα. Ο πρώτος ήταν ο Hale-Bopp το 1997 και ο δεύτερος ο McNaught το 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κομήτης του Αιώνα θα φωτίσει την Γη πιο πολύ κι απ το φεγγάρι!

 

Απειλεί τη γη μεγάλος κομήτης;

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανός αξιωματούχος: Η μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το Βερολίνο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο – Αντί για τείχος, ο Δνείπερος
Το σενάριο διαίρεσης της Ουκρανίας έχει πέσει στο τραπέζι στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας σύμφωνα με τους «Times» που φιλοξενούν συνέντευξη του Αμερικανού απεσταλμένου Κιθ Κέλογκ
Στρατιώτες των Συμμάχων μπροστά στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στο μεταπολεμικό Βερολίνο τον Νοέμβριο του 1945