Τετάρτη, 3 Ιουλ.
32oC Αθήνα

ΟΗΕ: Δεδομένο πως χρησιμοποιήθηκαν χημικά στη Συρία – Επέμβαση μόνο με απόφαση του Σ.Α. – Παπούλιας: Να είμαστε προσεκτικοί

ΟΗΕ: Δεδομένο πως χρησιμοποιήθηκαν χημικά στη Συρία – Επέμβαση μόνο με απόφαση του Σ.Α. – Παπούλιας: Να είμαστε προσεκτικοί

– Κάποιου είδους ουσία που σκότωσε πολλούς ανθρώπους χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της 21ης Αυγούστου
– Οποιαδήποτε στρατιωτική δράση θα γίνει μόνο μετά από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας είπε ο επικεφαλής των επιθεωρητών ΟΗΕ στη Συρία, Λάχνταρ Μπραχίμι
Κάρολος Παπούλιας: Ελπίζω αυτοί που αποφασίζουν, να μετρήσουν προσεκτικά
Ιράν προς ΗΠΑ: Θα χτυπήσετε πυριτιδαποθήκη
– Κύπρος: Δε μας έχουν ζητηθεί βάσεις

Φαίνεται πως τη Δευτέρα, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ είδαν ό,τι είχαν να δουν στη Συρία. Και σήμερα, για λόγους ασφαλείας, δεν επισκέφθηκαν κανένα σημείο όπου θα μπορούσαν να βρουν περισσότερες αποδείξεις για τη χρήση χημικών.

Η «παραγωγική» συλλογή αποδείξεων αρκεί, όλα δείχνουν.

Την ερχόμενη Τετάρτη η έκτακτη σύσκεψη της γαλλικής Βουλής για το θέμα της Συρίας

«Δεν έχω να σας πω τίποτα καινούργιο» είπε άλλωστε ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΗ, Λάχνταρ Μπραχίμι, σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι βέβαιο πως χρησιμοποιήθηκε κάποια ουσία που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους». Δε διευκρίνισε ποια μπορεί να είναι αλλά υποστήριξε ότι στην επίθεση της 21ης Αυγούστου σκότωσε «εκατοντάδες». «Άλλοι λένε πως 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν, άλλοι λένε 600, άλλοι λένε 1000», πρόσθεσε.

Έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η ανάληψη οποιασδήποτε στρατιωτικής δράσης θα χρειαστεί την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. “Πιστεύω ότι το διεθνές δίκαιο είναι σαφές πάνω σε αυτό. Το διεθνές δίκαιο προβλέπει ότι στρατιωτική δράση πρέπει να αναλαμβάνεται έπειτα από μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αυτό είναι που λέει το διεθνές δίκαιο”, είπε.

“Θα πρέπει να πω ότι γνωρίζω πως ο πρόεδρος Ομπάμα και η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχουν την φήμη ότι είναι πολεμοχαρείς. Τι θα αποφασίσουν δεν το γνωρίζω. Αλλά βεβαίως το διεθνές δίκαιο είναι πολύ σαφές”, υπογράμμισε.

Παπούλιας: Χαμηλή η… νέφωση

Παρέμβαση για το βαρύ κλίμα που δημιουργείται γύρω από την κρίση στη Συρία έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
«Τα τελευταία νέα στην περιοχή, δεν ξέρω εάν είναι δυσοίωνα αλλά είναι χαμηλής νέφωσης. Ελπίζω, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, να μετρήσουν προσεκτικά το θέμα της επέμβασης στη Συρία» ανέφερε ο κ. Παπούλιας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κύπρος: Δε μας ζητήθηκαν βάσεις

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι, μέχρι στιγμής, δεν υποβλήθηκε αίτημα για χρήση των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.
Άφησε, ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της Κύπρου σε ό,τι αποφασιστεί, στο πλαίσιο όμως των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαρσάρει η πολεμική μηχανή για επέμβαση στην Συρία – Επιθεωρητές του ΟΗΕ για μια τελευταία “ματιά” πριν το χτύπημα!

Συρία: Συγκλονιστικό βίντεο με την επανένωση πατέρα και γιού

Απειλούν με πόλεμο οι Η.Π.Α που απειλούνται με στάση πληρωμών

Πόλεμος 3 ημερών στη Συρία – Την Πέμπτη “βλέπουν” επίθεση οι Αμερικανοί

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ: Πως θα γίνει το χτύπημα – ΒΙΝΤΕΟ

“Επίθεση στη Συρία την Πέμπτη” προβλέπουν οι Αμερικανοί – Ξεκίνησε ο ψυχολογικός πόλεμος με βίντεο που σοκάρουν

Τα “ελληνικά αεροπλανοφόρα” στην επίθεση κατά της Συρίας και τι πρέπει να επιδιώξουμε

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε