Σάββατο, 27 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Οι Γερμανοί εκτιμούν ότι το SPD είπε “ναι” στην κυβέρνηση συνασπισμού

Οι Γερμανοί εκτιμούν ότι το SPD είπε “ναι” στην κυβέρνηση συνασπισμού

«Ναι» στην κυβέρνηση συνεργασίας από τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος αναμένει η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών, αλλά μόνο το 49% εκτιμά ως θετικό για τη χώρα τον «μεγάλο συνασπισμό».

Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο του δεύτερου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το 83% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα μέλη του SPD έχουν ψηφίσει θετικά για την συμμετοχή του κόμματός τους στην κυβέρνηση, ενώ το ποσοστό φθάνει το 92% μεταξύ των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο την αποδοχή της κυβέρνησης που αναμένεται να σχηματιστεί την επόμενη εβδομάδα, το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρόκειται για καλή εξέλιξη, ενώ το 33% εκφράζει αντίθετη άποψη.

Σε περίπτωση που τα μέλη του SPD έχουν τελικά απορρίψει την πρόταση της ηγεσίας του κόμματος, το 54% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών, ενώ το 22% θα προτιμούσε μια κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Πρασίνων.

Εάν διεξάγονταν νέες εκλογές, οι συσχετισμοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, θα παρέμεναν αμετάβλητοι.
Τα CDU/CSU θα λάμβαναν 42%, το SPD 25%, η Αριστερά 10%, οι Πράσινοι 9% και το FDP και το AfD από 4%, μένοντας και πάλι εκτός Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ψηφοφόροι του SPD δε θέλουν τον Γκάμπριελ για υπουργό Οικονομικών αλλά τον Σόιμπλε

Γερμανία: Απείλησαν μέλη του SPD για να υπερψηφίσουν τον “μεγάλο συνασπισμό”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε