Δευτέρα, 29 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ομπάμα σε Ρεπουμπλικάνους: Ανοίξτε ξανά την κυβέρνηση

Ομπάμα σε Ρεπουμπλικάνους: Ανοίξτε ξανά την κυβέρνηση

Δεκατρείς ώρες μετά τη μερική διακοπή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ο Μπάρακ Ομπάμα επέρριψε ευθύνες στους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων, λέγοντας πως μια μικρή μερίδα του κόμματος κράτα τη χώρα σε ομηρία χάριν ιδεολογικών αιτημάτων.

“Αυτό το υποκινούμενο από τους Ρεπουμπλικάνους shutdown δεν χρειαζόταν να συμβεί”, είπε από το Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ και συνέχισε: “Έκλεισαν την κυβέρνηση εξαιτίας μιας ιδεολογικής σταυροφορίας”. 

“Πολλά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων κατέστησαν σαφές ότι αν τους είχε επιτραπεί από τον πρόεδρο (Τζον) Μπένερ να ψηφίσουν απλώς με ένα ναι ή ένα όχι στο να παραμείνει σε λειτουργία η κυβέρνηση χωρίς όρους, αρκετές ψήφοι και από τα δύο κόμματα θα είχαν κρατήσει την κυβέρνηση του αμερικανικού λαού ανοιχτή και σε λειτουργία”, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων να εγκρίνουν μια λύση για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης και να δώσουν τέλος στη μερική διακοπή που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα στις ΗΠΑ. Ο αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από το πόσο θα διαρκέσει το “shutdown”, είπε ο Obama, ωστόσο αναπόφευκτα θα βλάψει την οικονομία. 

“Όσο περισσότερο διαρκέσει το shutdown, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι συνέπειες. Για αυτό για άλλη μια φορά ζητώ από τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων να ξαναανοίξουν την κυβέρνηση”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η προηγούμενη στάση πληρωμών “υπεύθυνη” για το σκάνδαλο Λουίνσκι!

Τι σημαίνει η στάση πληρωμών στις ΗΠΑ

Ομπάμα για τη στάση πληρωμών: Ένα μάτσο εξτρεμιστές μας έβαλαν λουκέτο!

Στάση πληρωμών στις ΗΠΑ! Αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό

Γιατί θα παραλύσει αύριο η αμερικανική κυβέρνηση

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε