Παρασκευή, 5 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ουκρανία: Ελεύθεροι οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ

Ουκρανία: Ελεύθεροι οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ

Μετά από μια εβδομάδα οι φιλορώσοι αντάρτες άφησαν ελεύθερους τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ, που είχαν απαγάγει στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Την είδηση της απελευθέρωσης των διεθνών παρατηρητών μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον Βλαντίμιρ Λούκιν, τον Ρώσο απεσταλμένο του Βλαντιμίρ Πούτιν. “Και τα 12 πρόσωπα που υπήρχαν στη λίστα μου απελευθερώθηκαν”, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Λούκιν στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Αργότερα, το γεγονός επιβεβαίωσε και ο ΟΑΣΕ. “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την απελευθέρωση των στρατιωτικών παρατηρητών”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ, οι παρατηρητές του οποίου υπό στελέχη του γερμανικού υπουργείου Άμυνας είχαν μεταβεί στην Ουκρανία, ύστερα από αίτημα της Ουκρανίας.

“Το προσωπικό της ειδικής αποστολής παρακολούθησης περιμένει τώρα να τους δεχτεί”, δήλωσε η εκπρόσωπος αναφερόμενη σε μια μεγαλύτερη αποστολή του ΟΑΣΕ που συλλέγει πληροφορίες και καταβάλλει προσπάθειες για να μειωθεί η ένταση στην περιοχή της Ουκρανίας.

Ο φιλορώσος αυτονομιστής ηγέτης Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ τόνισε ότι δεν υπήρξαν όροι για την απελευθέρωσή τους. “Όπως τους είχα υποσχεθεί, γιορτάσαμε τα γενέθλιά μου χθες και έφυγαν. Όπως είπα, ήταν καλεσμένοι μου”, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι μεταξύ των 12 παρατηρητών ήταν Ευρωπαίοι και Ουκρανοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη δίνη του εμφυλίου η Ουκρανία – Σκληρές μάχες στο Κραματόρσκ – Πάνω από 30 οι νεκροί στην Οδησσό από φωτιά σε κτίριο

Κόλαση φωτιάς στην Οδησσό της Ουκρανίας – Εθνικιστές λαμπάδιασαν κτίριο και πέθαναν 38 άνθρωποι – ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Φλέγεται η Ουκρανία – Αιματηρές συγκρούσεις στην Οδησσό

Η στιγμή της κατάρριψης ουκρανικού ελικοπτέρου στο Σλαβιάνσκ

“Βράζει” η ανατολική Ουκρανία – Κατάρριψη ελικοπτέρων με δυο νεκρούς στο Σλαβιάνσκ

Ουκρανία: Επιχείρηση ανακατάληψης του Σλαβιάνσκ – Ένας νεκρός

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε