Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ουκρανία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Αρσένι Γιατσένιουκ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, REUTERS

Φιλοευρωπαϊστής, αποδεκτός από τις ΗΠΑ και… άνθρωπος της Γιούλια Τιμοσένκο είναι ο 39χρονος Αρσένι Γιατσένιουκ, μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας που πήρε και επίσημα το χρίσμα για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η ουκρανική Βουλή ενέκρινε ομόφωνα το διορισμό του Αρσένι Γιατσένιουκ, στελέχους του κόμματος «Πατρίδα» της Γιούλιας Τιμοσένκο.

Στο παρελθόν, ο Γιατσένιουκ, που έχει διατελέσει υπουργός Οικονομίας, θα σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία θα οδηγήσει την Ουκρανία μέχρι τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 25 Μαΐου.

«Η χώρα μας είναι στο χείλος της οικονομικής και πολιτικής κατάρρευσης», δήλωσε ο Γιατσένιουκ μετά την πρόταση να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού, προειδοποιώντας ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει απειλές της εδαφικής της ακεραιτότητας, ενώ δεσμεύθηκε να συνεχίσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας.

Μιλώντας στη Βουλή σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας θα πρέπει να λάβει αντιλαϊκές αποφάσεις ώστε να ξεπεράσει η χώρα την οικονομική κρίση.
Παράλληλα παρουσίασε μια πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ κάλεσε τη Ρωσία να συνεργαστεί με την Ουκρανία μετά την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βγούμε από την οικονομική κρίση από το να λάβουμε εξαιρετικά μη δημοφιλείς αποφάσεις», προειδοποίησε. Εξάλλου υπογράμμισε ότι μια συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθεροποίηση της γρίβνα, του ουκρανικού νομίσματος.

Οι βουλευτές χειροκρότησαν θερμά την ομιλία του Γιατσένιουκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιανουκόβιτς προς Ρωσία: Προστατεύστε με! – “Έσπασε” τη… σιωπή του ο εξαφανισμένος πρόεδρος της Ουκρανίας – Φόβοι ρωσικής απόβασης στην Κριμαία

Οι Έλληνες της Ουκρανίας: Περισσότεροι από 100.000 από το Κίεβο μέχρι την Κριμαία

Ετοιμασίες πολέμου! Ρωσικά πολεμικά πλοία “έδεσαν” στην Κριμαία – Διαδηλωτές κατέλαβαν Βουλή και κυβερνείο – Ύψωσαν τη ρώσικη σημαία!

Γιατί η Κριμαία είναι τόσο σημαντική για Ουκρανία και Ρωσία

Με 18.000€ το χρόνο, ο Γιανουκόβιτς έχτισε… παλάτια – Συνεργάτης του υπόσχεται “απαντήσεις”

Μυρίζει… μπαρούτι στην Κριμαία – Ένοπλοι κατέλαβαν τη Βουλή – Ακροδεξιό άρωμα στη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας – Ζεσταίνει τα τανκ ο Πούτιν

“Καλωσήρθατε στην κόλαση!”, δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας – Έκαναν υπουργό τον διαδηλωτή που βασανίστηκε

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε