Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ουκρανία: Επιχείρηση ανακατάληψης του Σλαβιάνσκ – Ένας νεκρός

Ουκρανία: Επιχείρηση ανακατάληψης του Σλαβιάνσκ – Ένας νεκρός

Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για την ανακατάληψη του Σλαβιάνσκ έχει εξαπολύσει το Κίεβο σύμφωνα με φιλορώσους αυτονομιστές. Μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και ουκρανικά στρατεύματα, καταρρίφθηκαν δυο ελικόπτερα.

Οι μάχες μαίνονται στα βορειοανατολικά της πόλης, σύμφωνα με τους αντάρτες που ελέγχουν την πόλη.

Ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, ο αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος του Σλαβιάνσκ, δήλωσε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ πως κατερρίφθησαν δύο ελικόπτερα και ένας πιλότος συνελήφθη, ενώ ο άλλος είναι σκοτώθηκε.

Συνεργάτης του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ δήλωσε πως δεν μπορεί να σχολιάσει. “Μέχρι να τελειώσει, ουδείς θα πει το παραμικρό”, τόνισε

Άλλα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν πως η πόλη και οι 100.000 κάτοικοί της έχουν περικυκλωθεί από βαριά οπλισμένες δυνάμεις του Κιέβου.
Το Ιντερφάξ μετέδωσε επίσης πως θέσεις των ανταρτών στις παρυφές της πόλης δέχονται επίθεση.

“Πρόκειται για μια επίθεση σε πλήρη κλίμακα”, δήλωσε μια εκπρόσωπος των ανταρτών. Σύμφωνα με την ίδια, “το χωριό Μπιλμπασίβκα έχει καταληφθεί” από Ουκρανούς στρατιωτικούς.

Φωτογράφος του πρακτορείου Reuters είπε πως είδε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο να ανοίγει πυρ στα περίχωρα του Σλαβιάνσκ και ένας δημοσιογράφος άκουσε πυρά. Σύμφωνα με πηγές μεταξύ των ανταρτών, ένα ελικόπτερο εθεάθη να ίπταται σε χαμηλό ύψος και οι αντάρτες άναψαν φωτιές με ελαστικά για να δημιουργηθεί καπνός, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί και ισχυρές εκρήξεις.

Ομάδες ενόπλων που επιδιώκουν την ένωση με τη Ρωσία έχουν καταλάβει αριθμό κυβερνητικών κτιρίων στην ανατολική Ουκρανία. Η δράση στο Σλαβιάνσκ, εφόσον επιβεβαιωθεί, συνιστά την πρώτη σημαντική στρατιωτική απάντηση του Κιέβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιχμάλωτοι πολέμου οι παρατηρητές

Ουκρανία: Πεδίο μάχης η Σλαβιάνσκ – Στρατιωτικό ελικόπτερο δέχτηκε πυρά και εξερράγη

Με εντολή… Πούτιν η δολοφονία Ρίμπακ που έφερε νέα ανάφλεξη στην ανατολική Ουκρανία – Διαταγή Ρώσου πράκτορα σε φιλορώσο ηγέτη να “πετάξει” το πτώμα

Λίντσαραν Ουκρανό πολιτικό πριν τον απαγάγουν και τον σκοτώσουν στο ξύλο – Καρέ καρέ οι τελευταίες του στιγμές (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Στημένο από τη Μόσχα το επεισόδιο στο Σλαβιάνσκ – Στο Κίεβο ο Μπάϊντεν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε