Site icon NewsIT

Oύσα Βανς: Κόρη Ινδών μεταναστών και δικηγόρος καριέρας η σύζυγος του αντιπροέδρου του Τραμπ

16.07.2024 | 14:55
Oύσα Βανς: Κόρη Ινδών μεταναστών και δικηγόρος καριέρας η σύζυγος του αντιπροέδρου του Τραμπ

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να είναι στραμμένα στον Τζέι Ντι Βανς τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά το ενδιαφέρον των διεθνή ΜΜΕ τράβηξε και η σύζυγός του, η 38χρονη Usha Vance η οποία φαίνεται ότι ασκεί σημαντική επιρροή στην καριέρα του συζύγου της.

Η σύζυγός τού υποψηφίου αντιπροέδρου του Ντόναλντ Τραμπ, Τζέι Ντι Βανς, παραιτήθηκε από τη δουλειά της για να τον στηρίξει στην προεκλογική εκστρατεία, είναι παιδί Ινδών μεταναστών, δικηγόρος καριέρας και όπως έχει παραδεχθεί δημόσια δεν αποζητά τα φώτα της δημοσιότητας.

Σε συνέντευξή της στο Fox News τον περασμένο μήνα, η ίδια είπε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω στον JD, και τον αγαπώ πραγματικά, και έτσι θα δούμε τι θα συμβεί με τη ζωή μας».

Ο γερουσιαστής του Οχάιο και πλέον υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι αισθάνεται «ταπεινωμένος» από το τεράστιο βιογραφικό της συζύγου του, Usha Vance.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν ως φοιτητές στη Νομική Σχολή του Γέιλ το 2013, όταν συμμετείχαν σε μια ομάδα συζήτησης για την «κοινωνική παρακμή στη λευκή Αμερική», σύμφωνα με τους New York Times.

Το αντικείμενο της ομάδας εκείνης επηρέασε τα best seller απομνημονεύματα του Τζέι Ντι Βανς, που κυκλοφόρησαν το 2016 «Hillbilly Elegy», σχετικά με την παιδική του ηλικία στην εργατική ζώνη λευκών Rust Belt, η οποία έγινε ταινία του 2020 σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ.

Ο 40χρονος Βανς είπε ότι τη θεωρούσε τον «πνευματικό οδηγό του στο Γέιλ» όταν ήταν συμφοιτητές.

Η κυρία Βανς είχε ήδη πτυχίο ιστορίας από το Πανεπιστήμιο Γέιλ και ήταν επίσης υπότροφος του Μπιλ Γκέιτς στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, όπου πήρε πτυχίο στην πρώιμη σύγχρονη ιστορία, σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2014 και έχει τρία παιδιά: δύο γιους, τον Ewan και Vivek, και μια κόρη, τη Mirabel.

Η κυρία Βανς – το πατρικό της επίθετο είναι Chilukuri, παιδί Ινδών μεταναστών – γεννήθηκε και μεγάλωσε στα προάστια του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Ο σύζυγός της διαμαρτύρεται τακτικά για τις ιδέες και τις πεποιθήσεις των Δημοκρατικών, αλλά η Ούσα Βανς ήταν στο παρελθόν εγγεγραμμένη Δημοκρατική και τώρα είναι εταιρικός δικαστής σε δικηγορικό γραφείο του Σαν Φρανσίσκο που υπερηφανεύεται για τη φήμη του ότι είναι «ριζικά προοδευτικό».

Η κυρία Βανς ήταν κάποτε υπάλληλος του Μπρετ Κάβανο, τώρα δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο εφετείο της Περιφέρειας της Κολούμπια. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως υπάλληλος του Ανώτατου Δικαστηρίου, υπό τον Τζον Ρόμπερτς. Και οι δύο άνδρες αποτελούν μέρος της συντηρητικής πλειοψηφίας του ανώτατου δικαστηρίου.

«Η Ούσα σίγουρα με φέρνει πίσω στη Γη λίγο», είχε πει ο Τζέι Ντι Βανς στο podcast Megyn Kelly Show το 2020.

«Και αν ίσως γίνω λίγο πολύ αλαζονικός ή λίγο πολύ περήφανος, απλώς υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη από ό,τι είμαι εγώ».

«Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο λαμπρή είναι», πρόσθεσε, λέγοντας ότι είναι σε θέση να «καταβροχθίσει» ένα βιβλίο 1.000 σελίδων μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Είναι η «ισχυρή γυναικεία φωνή στον αριστερό του ώμο που με καθοδηγεί, είπε ακόμα ο Βανς στο ίδιο podcast.

«Με τον Βανς να προετοιμάζεται για μια εξαντλητική εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο, μπορεί να χρειάζεται τη συμβουλή της περισσότερο από ποτέ», σχολιάζει το BBC.

Πληροφορίες από BBC

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version