Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ψυχασθενής ο δράστης της ομηρίας στη Γερμανία – Ακυρώθηκε η επίσκεψη Μέρκελ

Οι ειδικές δυνάμεις φτάνουν στο σημείο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Οι ειδικές δυνάμεις φτάνουν στο σημείο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Ασθενής ψυχιατρικής κλινικής, που παρενοχλούσε δημοτική υπάλληλο, φέρεται να είναι ο δράστης της ομηρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Ίνγκολσταντ της Βαυαρίας, όπου το απόγευμα ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει η Άνγκελα Μέρκελ.

Ο ένοπλος άνδρας κρατά τουλάχιστον τρεις ομήρους στο παλιό δημαρχείο της πόλης που βρίσκεται κοντά στο Μόναχο. Το μεσημέρι πείστηκε να απελευθερώσει τον αντιδήμαρχο Ζεπ Μίσλμπεκ, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Donau Kurier, κατά την οποία ο δράστης είναι ψυχασθενής που το έχει σκάσει από ψυχιατρική κλινική. Δεν υπάρχει προς το παρόν καμιά πληροφορία για τους άλλους δύο ομήρους, που πιστεύεται ότι είναι μια υπάλληλος στην υποδοχή του αντιδημάρχου και άλλος ένας εργαζόμενος στον δήμο.

Η ομηρία ξεκίνησε στις 09:00 (τοπική ώρα) και αμέσως η αστυνομία εκκένωσε την περιοχή και άρχισε τις διαπραγματεύσεις μαζί του.

Ο δράστης είχε συλληφθεί γιατί παρενοχλούσε 25χρονη δημοτική υπάλληλο και καταδικάστηκε σε εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική σύμφωνα με την εφημερίδα Donau Kurier

Οι όμηροι κρατούνται στο δεύτερο όροφο του δημαρχείου, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Γκούντερ Μπεκ. Ο απαγωγέας δεν έχει εκφράσει κανένα αίτημα μέχρι στιγμής, ενώ η αστυνομία δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι όπλα έχει στη διάθεσή του. Πιστεύεται πως έχει τουλάχιστον ένα πιστόλι. Για κάθε ενδεχόμενο, πάντως, όλη η γύρω περιοχή εκκενώθηκε.

Η περιοχή γύρω από το δημαρχείο αποκλείστηκε προληπτικά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Επικαλούμενη πηγές της αστυνομίας, η εφημερίδα Donau Kurier έγραψε ότι ο δράστης είναι ασθενής ψυχιατρικής κλινικής, ο οποίος παρενοχλούσε μια δημοτική υπάλληλο. Φέρεται να είναι 23 ετών και να απέδρασε μετά την καταδίκη του.
Είχε καταδικαστεί σε εγκλεισμό ενός έτους και οκτώ μηνών σε ψυχιατρική κλινική, σύμφωνα με την Donau Kurier.
Ένας ασθενής, που πιστεύεται ότι είναι ο ύποπτος, είναι αδικαιολογήτως απών από την ψυχιατρική κλινική Ντάνφιους της πόλης όπου κρατούνταν και υποβάλλονταν σε θεραπεία, ανέφερε η εφημερίδα.

Λόγω της υπόθεσης, η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην περιοχή αναβλήθηκε

Ανάμεσα στους (τρεις όπως πιστεύεται) ομήρους είναι ένας αντιδήμαρχος, ο Ζεπ Μίσλμπεκ, ενώ ο δήμαρχος Άλφρεντ Λέμαν δεν βρισκόταν στο κτίριο, είπαν πηγές της αυτοδιοίκησης στην πόλη αυτή της Βαυαρίας στην ίδια εφημερίδα.

Πάνοπλοι αστυνομικοί, έτοιμοι αν πρέπει να επέμβουν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Μοιάζουν, αλλά δε βγήκαν και τα τακνς στους δρόμους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Χορστ Ζεεχόφερ, που πραγματοποιούν προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου (σ.σ. στη Βαυαρία θα γίνουν μια εβδομάδα νωρίτερα), επρόκειτο να μεταβούν στην Ίνγκολσταντ το απόγευμα.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως το περιστατικό συνδέεται με την επίσκεψή τους.
Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Μέρκλε εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η προεκλογική συγκέντρωση της καγκελαρίου ακυρώθηκε εξαιτίας της υπόθεσης ομηρίας.
Το δημαρχείο και τα ασθενοφόρα παρατεταγμένα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Η Ίνγκολσταντ, στην διοικητική περιφέρεια Άνω Βαυαρία, είναι μια πόλη 125.000 κατοίκων, η οποία είναι γνωστή γιατί εκεί έχει την έδρα της η αυτοκινητοβιομηχανία Audi, αλλά και γιατί είναι ο τόπος όπου είχε ιδρυθεί η μυστική παραθρησκευτική οργάνωση των Ιλουμινάτι, το 1776.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρίλερ ομηρίας στη Γερμανία πριν από προεκλογική συγκέντρωση της Μέρκελ – Άνδρας κρατά ομήρους στο δημαρχείο της πόλης Ινγκολσταντ

Τι φοβάται η Μέρκελ ότι μπορεί να τη ρίξει από την εξουσία

Bild: Στοίχημα κ. Σόιμπλε ότι μετά τις εκλογές έρχεται το κούρεμα!

“Nein” λέει η Μέρκελ σε νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους

10+1 φωτογραφίες της ανθρώπινης Άνγκελα Μέρκελ

Η Μέρκελ θα επισκεφτεί το Νταχάου

Διατηρεί προβάδισμα η Μέρκελ, 5 εβδομάδες πριν τις εκλογές

Μέρκελ για Ελλάδα: Νέο δάνειο είπατε; Αφού υπάρχει πλεόνασμα…

Η Μέρκελ έγινε δασκάλα! ΦΩΤΟ

Επίθεση της γερμανικής αντιπολίτευσης στη Μέρκελ: Λες ψέματα για την Ελλάδα

Καμία χαλάρωση στη λιτότητα από τη Γερμανία με Μέρκελ ή χωρίς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε