Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Παίζει με τα νεύρα των δυτικών ο Πούτιν! Καταλαμβάνουν βάσεις εκτόξευσης πυραύλων στην Κριμαία οι Ρώσοι – Απέκλεισαν ουκρανικό πλοίο στη Σεβαστούπολη

Παίζει με τα νεύρα των δυτικών ο Πούτιν! Καταλαμβάνουν βάσεις εκτόξευσης πυραύλων στην Κριμαία οι Ρώσοι – Απέκλεισαν ουκρανικό πλοίο στη Σεβαστούπολη

– Προετοιμασίες… πολέμου στην Κριμαία – Ρώσοι κατέλαβαν δυο βάσεις εκτόξευσης πυραύλων
– “Μπλόκαραν” ουκρανικό πλοίο στη Σεβαστούπολη
– Ανακατέλαβαν την έδρα της κυβέρνησης στο Ντόνετσκ οι Ουκρανοί!
– “Δε θα αιματοκυλήσουμε την Ουκρανία” λέει ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ
– Σήμερα στο Παρίσι η συνάντησή του με τους Ευρωπαίους
– Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. αύριο – Απειλούν με κυρώσεις οι Βρυξέλλες

Ακόμη μια μέρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η Ρωσία κάνουν επίδειξη δύναμης! Μπορεί η Ευρωπαίοι να απειλούν με κυρώσεις στην αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, μπορεί ο Μπαράκ Ομπάμα να… επιστρατεύει την Άνγκελα Μέρκελ για να “χειραγωγήσει” τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά εκείνος δεν καταλαβαίνει τίποτα!

Και σήμερα έστειλε ακόμη ένα μήνυμα στη Δύση: μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην Ουκρανία.

Ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχο τους δυο βάσεις εκτόξευσης πυραύλων, διασφαλίζοντας πως η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας δε θα στοχεύσει τα δικά τους αεροπλάνα αν χρειαστεί.

Πρώτα, οι Ρώσοι έθεσαν υπό μερικό έλεγχο τη βάση εκτόξευσης πυραύλων στην Ευπατόρια της δυτικής Κριμαίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας. Η θέση διοίκησης και το κέντρο ελέγχου της βάσης παραμένουν υπό ουκρανικό έλεγχο.
Οι εγκαταστάσεις απ’ όπου οι πύραυλοι είχαν ήδη απομακρυνθεί δέχτηκαν επίθεση χθες το απόγευμα από σχεδόν 20 Ρώσους στρατιώτες που υποστηρίζονταν από φιλορώσους διαδηλωτές.

Στη συνέχεια, έγινε γνωστό πως οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό μερικό έλεγχο και δεύτερη βάση εκτόξευσης πυραύλων στη νότια Κριμαία και έχουν αποκλείσει το κτίριο μέσα στο οποίο υπάρχουν οι πύραυλοι, δήλωσε Ουκρανός αξιωματικός.
Στρατιώτες εισήλθαν στη βάση που βρίσκεται στην περιοχή Φιόλεντ, κοντά στο λιμάνι της Σεβαστούπολης όπου διατηρεί βάση ο Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, διευκρίνισε ο αξιωματικός Βολοντίμιρ Μπόβα. “Υπάρχουν πύραυλοι, αλλά είναι ανενεργοί”, διευκρίνισε.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC, Abdujalil Abdurasulov, οι Ρώσοι μπλόκαραν κι ένα ουκρανικό πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.
Το ουκρανικό πλοίο που έχουν... μπλοκάρει οι Ρώσοι - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER Abdujalil A @abdujalil
Αντίθετα, στο κτίριο της κυβέρνησης στο Ντόνετσκ υψώθηκε ξανά η ουκρανική σημαία, αντικαθιστώντας τη ρωσική. Η ουκρανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκκενώνει το κτίριο που είχε καταληφθεί από τη Δευτέρα από φιλορώσους διαδηλωτές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής αστυνομίας, η επιχείρηση της εκκένωσης ξεκίνησε όταν κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι το κτίριο είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τη Laura Mills του Associated Press, στο κτίριο βρέθηκε νάρκη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER Laura Mills @lauraphylmills

Πόκερ… διπλωματίας στο Παρίσι

Το διπλωματικό θρίλερ, που θυμίζει έντονα εποχές Ψυχρού Πολέμου, καλά κρατεί. Η… ένταση μεταφέρεται στο Παρίσι, όπου το μεσημέρι, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, θα γίνει η συνάντηση της διεθνούς ομάδας για την υποστηρίξη του Λιβάνου, που θα… επικεντρωθεί στην Ουκρανία!

Θα είναι η πρώτη φορά από μετά το Σαββατοκύριακο που τα ρωσικά στρατεύματα πήραν τον έλεγχο της Κριμαίας, που ο Σ. Λαβρόβ συναντιέται με τους δυτικούς ομολόγους του, τον Γάλλο Λοράν Φαμπιούς τον Βρετανό Γουϊλιαμ Χέϊγκ και τον Αμερικάνο Τζων Κέρι.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το απόγευμα ίσως ο Ρώσος υπουργός συναντήθηκε κατ’ ιδίαν και τον Ουκρανό ομόλογό του, Αντρίι Ντεστσίτσια.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι θέλει να προωθήσει την ειρηνική επίλυση της κρίσης με τη Ρωσία. “Θέλουμε να πούμε μερικά πράγματα στους Ρώσους. Θέλουμε να διατηρήσουμε τον εποικοδομητικό διάλογο και καλές σχέσεις με τον ρωσικό λαό. Θέλουμε να επιλύσουμε ειρηνικά αυτή την κρίση. Δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με τους Ρώσους”, είπε φτάνοντας στο Παρίσι.

Διπλωματική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 15 χώρες μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μία αποστολή στρατιωτικών παρατηρητών στην Ουκρανία.

Πάντως, ο Λαβρόφο “υποσχέθηκε” πως η Ρωσία “δεν θα επιτρέψει μία αιματοχυσία” στην Ουκρανία. “Δεν θα επιτρέψουμε μία αιματοχυσία στην Ουκρανία. Δεν θα επιτρέψουμε καμία επίθεση κατά της ζωής και της υγείας όσων ζουν στην Ουκρανία, ούτε εναντίον των Ρώσων που ζουν στην Ουκρανία”, είπε.

Και επέμεινε ότι η Μόσχα δεν μπορεί να διατάξει τις φιλορωσικές ένοπλες ομάδες στην περιοχή της Κριμαίας να επιστρέψουν στις βάσεις τους, διότι πρόκειται για ομάδες “αυτοάμυνας” και “δεν λαμβάνουν διαταγές από τη Μόσχα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί οι ουκρανοί εθνικιστές μισούν τόσο πολύ τη Ρωσία – Όλη η ιστορία

Ο Ομπάμα ζητάει τη βοήθεια της Μέρκελ για την Ουκρανία

Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία! Ομπάμα σχεδόν απομονωμένος: “Δεν με ξεγελάς Πούτιν” – Η Ρωσία εκτόξευσε διηπειρωτικό πύραυλο

Ουκρανοί στρατιώτες παίζουν μπάλα, την ώρα των διαπραγματεύσεων με τους Ρώσους! (ΦΩΤΟ)

H Βρετανία “φοβάται” να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία

Οι Έλληνες εγκαταλείπουν την Ουκρανία – Τι λένε όσοι επέστρεψαν σήμερα – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Βρυχάται ο Πούτιν: Μπορώ να εισβάλλω στην Ουκρανία όποτε θελήσω! Ανάγκασαν τον Γιανουκόβιτς να υπογράψει αίτημα προς τη Μόσχα για στρατιωτική βοήθεια;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε