Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Πακιστάν: Βρήκαν κι άλλα πτώματα στο Καράτσι

Πακιστάν: Βρήκαν κι άλλα πτώματα στο Καράτσι

Ακόμη επτά πτώματα ανέσυραν τα συνεργεία που ερευνούν τους χώρους του αεροδρομίου του Καράτσι δύο ημέρες μετά την επιδρομή μαχητών Ταλιμπάν κατά του μεγαλύτερου αεροδρομίου του Πακιστάν.

“Τα πτώματα είναι απανθρακωμένα και δεν μπορούν να αναγνωρισθούν”, δήλωσε υπεύθυνος του νεκροτομείου. Βρέθηκαν σε αποθήκη του αεροδρομίου

Η επίθεση συμβολίζει, σύμφωνα με τους αναλυτές, την αποτυχία της ειρηνευτικών προσπαθειών της πακιστανικής κυβέρνησης με τους ταλιμπάν

Εξάλλου, σε αντίποινα, η αεροπορία του Πακιστάν έκανε επιδρομές στις περιοχές των φυλών στο βορειο-δυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, προπύργιο των ταλιμπάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 μαχητές, σύμφωνα με ανακοίνωση του πακιστανικού στρατού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εννέα κρησφύγετα των ταλιμπάν καταστράφηκαν κατά τις επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στην κοιλάδα Τιράχ, της επαρχίας Χιμπέρ.

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δέκα ταλιμπάν, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση κατά του αεροδρομίου του Καράτσι, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν, που συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μία από τις περιοχές των φυλών στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο στο Πεσαουάρ, φοβούμενοι ότι επίκειται χερσαία επιχείρηση του πακιστανικού στρατού στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πακιστάν: Βομβιστής-καμικάζι των Ταλιμπάν σκότωσε τέσσερις στρατιωτικούς

Πακιστάν: 28 οι νεκροί από την επίθεση στο Καράτσι – Νεκροί όλοι οι δράστες(ΒΙΝΤΕΟ)

Νεκροί όλοι οι δράστες της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Καράτσι

“Πόλεμος” στο Πακιστάν – 23 νεκροί από επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι

Πακιστάν: Τουλάχιστον 23 νεκροί από επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε εστιατόριο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε