Κόσμος

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Λετονίας, μετά την κατάρρευση σούπερ-μάρκετ

Ο πρωθυπουργός της Λετονίας, Βάλντις Ντομπρόβσκις, παραιτήθηκε μετά την κατάρρευση της οροφής ενός σούπερμάρκετ στη Ρίγα, την περασμένη Πέμπτη, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 54 άνθρωποι.

Η παραίτηση βυθίζει στην πολιτική αναταραχή το κράτος αυτό της Βαλτικής, που πρόκειται να ενταχθεί τον Ιανουάριο στην ευρωζώνη και θεωρείται υπόδειγμα δημοσιονομικής σύνεσης και οικονομικής ανάκαμψης μετά τη βαθιά οικονομική κρίση του 2008.

“Ανακοινώνω πως παραιτούμαι από τη θέση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία”, δήλωσε ο Ντομπρόβσκις προς τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων BNS. Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μάρτινς Πάνκε επιβεβαίωσε την παραίτηση.Η κυβέρνηση δέχθηκε επικρίσεις μετά την καταστροφή.

Ο Ντομπρόβσκις έχει δηλώσει πως η κατάρρευση αυτή κλόνισε τη Λετονία, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Άντρις Μπέρζινς χαρακτήρισε την καταστροφή “φόνο”.

Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν άγνωστα, αν και η αστυνομία έχει αρχίσει μια εγκληματολογική έρευνα που επικεντρώνεται στην κατασκευή του κτιρίου. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως εργάτες κατασκεύαζαν ένα ρουφ-γκάρντεν στο σούπερ-μάρκετ, ένα κτίριο ενός ορόφου που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 30 λεπτών με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Λετονία: 52 οι νεκροί από την κατάρρευση οροφής σε σούπερ μάρκετ

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Λετονία από την κατάρρευση του σούπερ μάρκετ – 49 οι νεκροί μέχρι τώρα

25 οι νεκροί από την κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ στη Λετονία

Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί εγκλωβισμένοι από την κατάρρευση της στέγης σουπερμάρκετ στη Ρίγα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπήρχαν πτώματα παντού» λένε μάρτυρες του μακελειού με τους 11 νεκρούς στο Βανκούβερ - Δεν προκύπτει συσχετισμός με τις αυριανές Καναδικές εκλογές
Δεν υπάρχουν αναφορές για το αν η φονική παράσυρση στο Βανκούβερ σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές της χώρας, ενώ η χώρα δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση στο φεστιβάλ
Ιατροδικαστές της αστυνομίας του Βανκούβερ ερευνούν τη σκηνή ενός ύποπτου οχήματος και τα πτώματα των θυμάτων που κείτονται καλυμμένα στο έδαφος, αφού αυτό έπεσε πάνω στο πλήθος σε ένα πάρτι στο Λαπού Λαπού, στο οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, στο Βανκούβερ του Καναδά