Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Πέντε επιβάτες της πτήσης της Malaysia Airlines έκαναν check in αλλά δεν ανέβηκαν στο αεροπλάνο – Δεν βρέθηκαν συντρίμμια λέει η Μαλαισία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER @China Xinhua News
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER @China Xinhua News

– Νέο θρίλερ με πέντε επιβάτες της πτήσης που εξακολουθεί να αγνοείται
– Διαψεύδουν οι αρχές της Μαλαισίας πως βρέθηκαν μέρη του αεροπλάνου στη θάλασσα του Βιετνάμ
– Πληροφορίες και για επιβάτη που ταξίδεψε με τα στοιχεία ενός… Κινέζου
– Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να βρούμε το Boeing της Malaysia Airlines λέει Μαλαισιανός αξιωματούχος
– Ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να διαλύθηκε εν πτήσει το αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες
– Αρνείται το FBI πως έχει στείλει πράκτορες στη Μαλαισία

Απόλυτο σκοτάδι. Ούτε το ξημέρωμα ακόμη μιας μέρας έριξε φως στα αίτια της εξαφάνισης του Boeing της Malaysia Airlines, που αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής και βρισκόταν εν πτήσει προς το Πεκίνο.

Τα κομμάτια που βρέθηκαν χθες -από αεροπλάνο του Βιετνάμ που μετέχει στις έρευνες- να επιπλέουν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησί Το Τσου δεν αποδεικνύεται πως είναι κομμάτια από την ουρά ή από εσωτερική πόρτα του Boeing 777.

Το Βιετνάμ δήλωσε το βράδυ της Κυριακής πως η πιθανότητα να είναι συντρίμμια του αεροπλάνου με τους 239 επιβαίνοντες δεν αποκλείεται. Αλλά τώρα, λίγες ώρες μετά και ενώ στην περιοχή έχει ξημερώσει, οι αρχές της Μαλαισίας δεν επιβεβαιώνουν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας είπαν ότι δεν βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου και δεν έκρυψαν ακόμη ένα φόβο: πως μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Και ενώ κανένα ενδεχόμενο (τρομοκρατία, αεροπειρατεία, μηχανική βλάβη, έκρηξη εν πτήσει) δεν έχει ακόμη αποκλειστεί, ακόμη μια αποκάλυψη σχετικά με τους επιβάτες έρχεται να προκαλέσει ερωτήματα. Πέντε επιβάτες της πτήσης έκαναν check in, αλλά τελικά δεν επιβιβάστηκαν. Σύμφωνα με τις Μαλαισιανές αρχές, ούτε και οι αποσκευές τους ταξίδεψαν.

Η αεροπορική τραγωδία της Air France (σ.σ. συνετρίβη το 2009 και τα συντρίμμια του βρέθηκαν δυο χρόνια μετά) έδειξε πως οι έρευνες μπορεί να διαρκέσουν χρόνια. «Δεν θα σταματήσουν μέχρι το αεροπλάνο να βρεθεί» είπε ο αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας, Αζχαντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters ελέγχουν τις λήψεις από τους δορυφόρους για την περίπτωση που έχει καταγραφεί μια εναέρια έκρηξη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις. Ωστόσο η πηγή τόνισε ότι δεν αποκλείεται η πιθανότητα έκρηξης.

Συνέχεια στις έρευνες

Τέσσερα αεροσκάφη του Βιετνάμ συμμετέχουν από το πρωί στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Boeing και στη διάρκεια της ημέρας θα προστεθούν άλλα δύο, ανακοίνωσε ο στρατός.

Τα βιετναμέζικα αεροσκάφη επιχείρησαν να διακριβώσουν την προέλευση αντικειμένων που θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία είχε εντοπίσει χθες το βράδυ υδροπλάνο του Βιετνάμ σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από το βιετναμέζικο νησί Το Τσου.

“Το υδροπλάνο είχε τραβήξει φωτογραφία ενός αντικειμένου που θα μπορούσε να είναι το παράθυρο της εξόδου κινδύνου του αεροπλάνου. Ωστόσο, ήταν πολύ σκοτεινά εκείνη την ώρα και η φωτογραφία δεν ήταν πολύ καθαρή”, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού του Βιετνάμ.

Ομάδα εμπειρογνωμόνων για να συμμετάσχουν στις έρευνες στέλνει σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ η Κίνα.
Παράλληλα, ομάδα μαλαισιανών εμπειρογνωμόνων έλαβε σήμερα δείγματα από μία μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο βόρειο κρατίδιο Κελαντάν, για να διαπιστώσουν με εργαστηριακές εξετάσεις αν αυτή προέρχεται από το αγνοούμενο αεροπλάνο, μία διαδικασία που ωστόσο θα χρειαστεί περίπου δύο μέρες.

Στο μεταξύ, οι αυστραλιανές αρχές απέστειλαν και δεύτερο ερευνητικό αεροσκάφος στην Ασία προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες αναζήτησης του αεροπλάνου.

FBI: Δεν έχουμε στείλει πράκτορες

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το σενάριο τρομοκρατίας ή αεροπειρατείας, εξαιτίας των επιβατών με τα κλεμμένα διαβατήρια, έγινε γνωστό πως στις έρευνες, τις αρχές της Μαλαισίας βοηθούν πράκτορες του FBI.

Όμως το Γραφείο διέψευσε ότι έχει στείλει πράκτορες στην Κουάλα Λουμπούρ. Αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως η Μαλαισία δεν έχει ζητήσει τη βοήθεια του FBI ή του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Ωστόσο, από το Σάββατο μέλη του αμερικανικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μεταφορών (NTSB), της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και της εταιρείας Boeing αναχώρησαν για την Κουάλα Λουμπούρ και αναμένεται να φτάσουν εκεί σήμερα.
αξιωματούχος, παρά το γεγονός ότι εκπρόσωποι άλλων αμερικανικών υπηρεσιών αναμένεται να καταφθάσουν τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιθανό να διαλύθηκε εν πτήσει το Boeing της Malaysian Airlines – Τραγικές ώρες μέχρι το ξημέρωμα που θα φανεί αν βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια

Το σκοτάδι κρύβει το τέλος της τραγωδίας; – Βρέθηκαν μέρη από την ουρά και από πόρτα του Boeing της Malaysian Airlines λέει το Βιετνάμ

Λάτρης κι εξαιρετικός γνώστης του Boeing 777 ο πιλότος της Malaysian Airlines

Το εισιτήριο των ύποπτων επιβατών της Malaysian Airlines (ΦΩΤΟ)

Στα ίχνη των δυο ύποπτων επιβατών της Malaysian Airlines – Αγόρασαν τα εισιτήρια τους μια μέρα πριν την απογείωση – Το δρομολόγιο που θα ακολουθούσαν

Η στιγμή της κλήσης στο κινητό επιβάτη της Malaysian Airlines…

Έπιασαν σήμα σε κινητό επιβάτη του Boeing! – Πού στρέφονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου που αγνοείται για πάνω από ένα 24ωρο

Από κόσκινο η λίστα των επιβατών του boeing που αγνοείται για πάνω από 24 ώρες – Συνεργασία Μαλαισίας με FBI – Δεν βρέθηκαν συντρίμμια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε