Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Πλαστό το video με την εμφάνιση του χαλίφη Μπαγκντάντι

Πλαστό το video με την εμφάνιση του χαλίφη Μπαγκντάντι

Ο χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους Μπαγκντάντι φέρεται σε video να διατάσσει τους μουσουλμάνους να τον υπακούν, αλλά η ιρακινή κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι είναι πλαστό το βίντεο που αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ταξίαρχος Σαάντ Μάαν δήλωσε στο Ρόιτερς ότι “αδιαμφισβήτητα” ο άνδρας που εμφανίζεται στο οπτικό υλικό που αναρτήθηκε σήμερα στο Ίντερνετ να μιλάει από το Μεγάλο Τζαμί της Μοσούλης δεν είναι ο Μπαγκντάντι. “Εξετάσαμε το οπτικό υλικό…και διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για φάρσα”, είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Μάαν, οι κυβερνητικές δυνάμεις προκάλεσαν πρόσφατα σε αεροπορική επιδρομή τον τραυματισμό του Μπαγκντάντι, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Συρία από αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους για ιατρική παρακολούθηση.

Ο Μάαν αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες και ο ισχυρισμός του δεν μπορεί να διακριβωθεί με άλλον τρόπο.
Το βίντεο διάρκειας 21 λεπτών δημοσιοποιήθηκε εν μέσω πληροφοριών που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ότι ο Μπαγκντάντι πρόκειται να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τότε που η οργάνωσή του, το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), μετονομάστηκε σε Ισλαμικό Κράτος και τον ανακήρυξε “χαλίφη”, τίτλο που φέρουν οι διάδοχοι του προφήτη Μωάμεθ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εφιαλτικό! Οι Τζιχαντιστές θέλουν να καταλάβουν την Ελλάδα! – Χάρτης ντοκουμέντο!

ISIS: Εγκαθίδρυση Ισλαμικού χαλιφάτου στο Ιράκ

Ιράκ: Ίδρυσαν το… “ισλαμικό χαλιφάτο” οι αντάρτες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε