Σάββατο, 27 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ποιες κυρώσεις; Ο Σρέντερ έκανε… γενέθλια αγκαλιά με τον Πούτιν! (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER

Γκέρχαρντ μου! Βλαντιμίρ μου! Οι συμπάθειες δεν κρύβονται ούτε πίσω από οικονομικές κυρώσεις. Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ γιόρτασε τα 70α γενέθλιά του παρέα με τον… παλιόφιλό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η φωτογραφία που δείχνει τους δυο άνδρες να αγκαλιάζονται χαμογελαστοί κάνει σήμερα το γύρο του κόσμου μέσω twitter.

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας επέλεξε να γιορτάσει τα 70α γενέθλιά του (σ.σ. ήταν στις 7 Απριλίου) στην Αγία Πετρούπολη και κάλεσε τον πρόεδρο της Ρωσίας στο παλάτι Yusupov, όπου είχε δολοφονηθεί ο Ρασπούτιν.

Η συνάντηση των δυο ανδρών, το βράδυ της Δευτέρας, συνέπεσε με τις νέες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε Ρώσους αξιωματούχους. Γι’ αυτό και προκάλεσε αίσθηση. Και συζητήσεις πως ο Σρέντερ δρα στην πλάτη της Μέρκελ.

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος που κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός αρκέστηκε να πει ότι ο Σρέντερ δεν εκπροσωπεί τη γερμανική κυβέρνηση. “Πρέπει να γίνει σαφές στον καθέναν ότι ο κ. Σρέντερ εγκατέλειψε την ενεργό πολιτική πριν από αρκετό καιρό”, πρόσθεσε.

Το γραφείο του Σρέντερ δεν σχολίασε άμεσα τις φωτογραφίες.

Ο Σρέντερ, καγκελάριος από το 1998 ως το 2005, έχει δεχτεί έντονη κριτική στο παρελθόν για τους στενούς δεσμούς που διατηρεί με τον Πούτιν. Όταν εγκατέλειψε την καγκελαρία, διορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανο-ρωσικής κοινοπραξίας Nord Stream, που λειτουργεί τους αγωγούς φυσικού αερίου οι οποίοι μεταφέρουν το ρωσικό αέριο στην δυτική Ευρώπη.
Η Γερμανία βασίζεται στις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O πιο τρομακτικός άνθρωπος στην Γη είναι το δεξί χέρι του Πούτιν

Ομπάμα: Και βέβαια θα έσωζα τον Πούτιν εάν πνιγόταν

Εγκατέλειψε κακήν κακώς την Ρωσία ο ιδρυτής του ρωσικού Facebook!

Νεοναζί ήθελαν να σκοτώσουν τον Σρέντερ (;)

Σρέντερ προς Μέρκελ: Στήριξε την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ!

Σρέντερ: Δε φτάνει η λιτότητα, δώστε στην Ελλάδα χρόνο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε