Κόσμος

Ποιοι λένε “ναι” και ποιοι “όχι” στο μεγάλο συνασπισμό στη Γερμανία

Υπέρ της συμμετοχής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) σε «μεγάλο» κυβερνητικό συνασπισμό υπό την 'Αγκελα Μέρκελ τάσσεται το 78% των ψηφοφόρων του SPD, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Forsa που δημοσιεύει η «Welt am Sonntag».

Η ίδια δημοσκόπηση αναφέρει ότι την συνεργασία με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) δεν επιθυμεί μόλις το 19% εκείνων που ψήφισαν το SPD στις τελευταίες εκλογές. Αντίστοιχα, μεταξύ των ψηφοφόρων του CDU, το 79% επιθυμεί τον συνασπισμό, ενώ το 15% εκφράζεται αρνητικά. Στο σύνολο του πληθυσμού ωστόσο, το 26% διαφωνεί με την δημιουργία «μεγάλου» συνασπισμού και μόνο το 65% τον επιθυμεί.

Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών, η Γενική Γραμματέας Αντρέα Νάλες, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα, υποστηρίζει ότι το SPD «έχει κάνει περισσότερα από ποτέ» και, αναφερόμενη στην επικείμενη ψηφοφορία των 475.000 μελών του SPD για την έγκριση της συμμετοχής στην κυβέρνηση, επαναλαμβάνει ότι «η απόφαση της πλειοψηφίας θα είναι δεσμευτική», προειδοποιεί ωστόσο ότι «θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο και τι θα σήμαινε μια απορριπτική απόφαση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μέρκελ θα συνεχίσει τη λιτότητα στην καταπονημένη Ελλάδα

Γερμανία: Ικανοποιημένοι και οι τρεις αρχηγοί από την προγραμματική συμφωνία – Πότε θα ανακοινωθούν οι υπουργοί

Γερμανία: Όλο και λιγότεροι θέλουν “μεγάλο συνασπισμό”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
9 νεκροί από νέα ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία - Έκλεισαν προσωρινά τα 4 αεροδρόμια της Μόσχας
Πρόκειται για τη δεύτερη νύχτα επιθέσεων εναντίον της Ουκρανίας, αφού περίπου 250 drones και 14 βαλλιστικοί πύραυλοι που εξαπέλυσε η Ρωσία, ενώ στη Μόσχα έκλεισαν προσωρινά 4 αεροδρόμια υπό τον φόβο ουκρανικής επίθεσης με drones
Οι συνέπειες της ρωσικής επίθεσης στο Μικολάιβ της Ουκρανίας
1
Οργή Κιμ για το φιάσκο με την καθέλκυση πολεμικού πλοίου στη Βόρεια Κορέα - Υπό κράτηση αξιωματούχοι του ναυπηγείου
Η αποτυχημένη καθέλκυση έγινε παρουσία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος διεμήνυσε πως το ατύχημα έπληξε την αξιοπρέπεια της χώρας και ορκίστηκε πως θα τιμωρήσει τους υπαίτιους
Το πολεμικό πλοίο στα ναυπηγεία Chongjin στη Βόρεια Κορέα 1