Δευτέρα, 8 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Politico για Εμανουέλ Μακρόν: Δεν έχει φίλους, δεν εμπιστεύεται κανέναν, ούτε την Μπριζίτ και τα βράδια γυρνάει στους δρόμους του Παρισιού

Politico για Εμανουέλ Μακρόν: Δεν έχει φίλους, δεν εμπιστεύεται κανέναν, ούτε την Μπριζίτ και τα βράδια γυρνάει στους δρόμους του Παρισιού

Ως έναν άνθρωπο που δεν εμπιστεύεται κανέναν, ούτε καν τη σύντροφο της ζωής του Μπριζίτ Μακρόν, περιγράφει στο κύριο άρθρο του το περιοδικό Politico, τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο συντάκτης του άρθρου του Politico πέρασε πολλές ώρες μαζί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Κίνα και όπως αναφέρει πολλοί στενοί συνεργάτες του Εμανουέλ Μακρόν μίλησαν με τον δημοσιογράφο για την προσωπικότητα του προέδρου τους με την προϋπόθεση ότι θα μιλούσαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει εκλογές τον περασμένο μήνα ο δημοσιογράφος Jamil Anderlini (διευθυντής σύνταξης του Politico) κατηγορεί τον Γάλλο πρόεδρο ότι βύθισε την χώρα του στο χάος, βαθιά διαιρεμένη και με το κόμμα του «κουρελιασμένο».

«Ο Μακρόν δεν ακούει κανέναν», μου είπε ένας από τους στενότερους συμβούλους του στο ταξίδι στην Κίνα πέρυσι. «Και πραγματικά μισεί να χάνει». «Είναι ο μεγάλος σαγηνευτής, θέλει να αποπλανεί τους πάντες», είπε ένα άλλο μέλος του περιβάλλοντός του.

Σε άλλο σημείο περιγράφει την συμπεριφορά του στην περιοδεία στην Κίνα: «Κάθε φορά που το προεδρικό αεροσκάφος ετοιμαζόταν για απογείωση πέρυσι, περπατούσε πάνω-κάτω κατά μήκος του Airbus A330 χαιρετώντας και συνομιλώντας με κάθε μέλος της αντιπροσωπείας του, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού αναμονής και ακόμη και των τριών ταπεινών δημοσιογράφων (συμπεριλαμβανομένου και εμού)», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Και συνεχίζει παραθέτοντας μια ακόμα μαρτυρία: «Είναι πολύ ευγενικός και όσο πιο πολύ τον πλησιάζω, τόσο περισσότερο εντυπωσιάζομαι από αυτόν. Δεν έχει σχεδόν καθόλου φίλους, κανένας από αυτούς δεν είναι μεγαλύτερός του και πιθανώς το 80 τοις εκατό από αυτούς είναι άνδρες. Περιβάλλεται από συμβούλους που είναι όλοι νέοι άνδρες και όλοι τους γοητευμένοι από αυτόν».

Ο δημοσιογράφος περιγράφει τον Μακρόν ως έναν πολιτικό παγκόσμιου βεληνεκούς με όραμα αλλά και ως ένα κουτάβι απελπισμένο για αγάπη.

Ανθρωποειδές ρομπότ

Οι Γάλλοι θέλουν οι ηγέτες τους να έχουν ελαττώματα. Να έχουν συζύγους αλλά και ερωμένες. Όμως ο Μακρόν δεν μοιάζει με τους προκατόχους του. Φαίνεται ελάχιστα ανθρώπινος, υπερβολικά τέλειος, σαν ένα ανθρωποειδές ρομπότ.

Είναι ο πολιτικός που προσπάθησε να γοητεύσει τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά απέτυχε γιατί τον μισούσε, ο άνθρωπος που ενώ επέμενε ότι είναι ο μόνος που μπορεί να πείσει τον Πούτιν να κάνει πίσω όσον αφορά στην Ουκρανία δεν τα κατάφερε και παρά το γεγονός ότι τον είχαν προειδοποιήσει ότι όλα δείχνουν εισβολή, εκείνος τους περιφρόνησε θεωρώντας ότι είναι ο Superman. Και όλοι γίναμε μάρτυρες όταν ταξίδεψε στη Μόσχα της ταπεινωτικής εικόνας με τον Γάλλο Πρόεδρο να κάθεται σαν μαλωμένος στην άκρη ενός μακρόστενου και ατελείωτου τραπεζιού.

Ο δημοσιογράφος περιγράφοντας την καθημερινότητα του Εμανουέλ Μακρόν μέσα από τα μάτια των συνεργατών του γράφει ότι ο Γάλλος Πρόεδρος δεν κοιμάται σχεδόν ποτέ και αισθάνεται φυλακισμένος στο Ελιζέ και γι αυτό περπατά γύρω από την πόλη τη νύχτα μόνος του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις