Κόσμος

Πως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής

Κάθε μισή ώρα ανανεώνουν τις ιστοσελίδες τους τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία για τις συλλήψεις του αρχηγού και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

“Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης”, λέει το BBC αναφερόμενο στις σημερινές συλλήψεις.

“Εκτός από τον γενικό γραμματέα έχουν συλληφθεί τρεις ακόμη βουλευτές. Μεταξύ αυτών και ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης καθώς επίσης και εννιά μέλη του κόμματος”, επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο τονίζοντας παράλληλα ότι “εκκρεμούν και νέα εντάλματα σύλληψης.” Επιπλέον το BBC επισημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή “έχει ζητήσει από τους υποστηρικτές της να μαζευτούν έξω από τα κεντρικά κτήρια της αστυνομίας στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν”. Ενώ ο ανταποκριτής του στην ελληνική πρωτεύουσα τονίζει ότι “σήμερα θα είναι μια πολύ έντονη μέρα”.

Πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της έχουν τις συλλήψεις οι Times. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «η ελληνική αστυνομία ερευνά την σύνδεση της Χρυσής Αυγής με την δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα. Επίσης τονίζει πως «αν και η Χρυσή Αυγή αποτελεί το τρίτο πιο δημοφιλές κόμμα στην Ελλάδα, έχει χάσει την δημοτικότητα της μετά την δολοφονία του Φύσσα».

Ανάλογο δημοσίευμα έχει και η εφημερίδα Guardian η οποία επισημαίνει ότι συνολικά έχουν εκδοθεί 35 εντάλματα συλλήψεως. Ππαράλληλα τονίζει ότι πρόκειται για την πρώτη σύλληψη αρχηγού κόμματος στην Ελλάδα μετά το 1974.

Η Daily Telegraph με την σειρά της επισημαίνει ότι οι συλλήψεις έγιναν μια μέρα μετά τις απειλές παραιτήσεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. “Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να προκαλέσει εκλογές, παρατηρεί ο αρθρογράφος.

Το Al Jazeera, μετέδωσε την είδηση στο twitter για τη σύλληψη του Ν. Μιχαλολιάκου και λίγο αργότερα ανέβασε την είδηση στην πρώτη του σελίδα.

Την είδηση μετέδωσε και η Deutche Welle

Το δημοσίευμα της Corriere della sera αναφέρει οτι “στην Ελλάδα η άκρα δεξιά τίθεται εκτός παιχνιδιού”.

Διαβάστε

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Πατέλης – Καταζητείται ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χ. Παππάς – Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι Μιχαλολιάκου

Τι είπε ο Μιχαλολιάκος την στιγμή της σύλληψης – Όλοι οι διάλογοι

Εγκέφαλος της οργάνωσης ο Μιχαλολιάκος – Υπαρχηγός ο Χρήστος Παππάς

Η σύλληψη Μιχαλολιάκου φέρνει εκλογές;

Αναζητούνται εν ενεργεία αστυνομικοί, μέλη της Χρυσής Αυγής

Αδερφός Μιχαλολιάκου: Είναι σε αρίστη κατάσταση

Ποιος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Τι προβλέπει το Σύνταγμα μετά τις συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής – Ολα τα σενάρια για εκλογές

Τι λέει το βαρύ κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Η στιγμή της σύλληψης του Νίκου Μιχαλολιάκου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες κόσμου αποτίουν φόρο τιμής στον Πάπα Φραγκίσκο - Πένθιμη σιγή και βουρκωμένα μάτια στο προσκύνημα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Περισσότεροι από 250.000 πιστοί αναμένεται να παραστούν στην κηδεία του «Πάπα του λαού» - Έως την Παρασκευή το βράδυ το προσκύνημα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βοτανικό
Οι πιστοί αποτίνουν φόρο τιμής στον Πάπα Φραγκίσκο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό