Κόσμος

Πόσο κοστίζουν τα προεκλογικά ΘΑ του Πούτιν;

5.100 δισεκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή 127 δισεκατομμύρια ευρώ είναι η απάντηση που έδωσε το Κέντρο Μακροοικονομικών Ερευνών Sberbank και δημοσιεύει η εφημερίδα Vedomosti.

Ενόψει των προεδρικών εκλογών και για να κερδίσει λίγη από τη χαμένη του… αίγλη, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι αν εκλεγεί θα αυξήσει 200% στους μισθούς των καθηγητών και των γιατρών και θα δώσει σημαντικές αυξήσεις στα επιδόματα σπουδών και στις συντάξεις, μέχρι το 2018.

Σύμφωνα με το Sberbank, η αύξηση των μισθών στους καθηγητές και τους γιατρούς αντιστοιχεί σε 3.500 δισεκατομμύρια ρούβλια (89 δισεκατομμύρια ευρώ) του προϋπολογισμού.

Το 2011, η Ρωσία κατέγραψε πλεόνασμα προϋπολογισμού 0,8% του ΑΕΠ, ενώ τις δύο προηγούμενες χρονιές είχε έλλειμμα.

Η Ιουλία Τσεπλιάεβα, οικονομολόγος στην BNP Paribas, εκτιμά πως η Ρωσία είναι πιθανόν να καταγράψει ένα ετήσιο έλλειμμα 3% του ΑΕΠ, που θα προκαλέσει την αύξηση του δημόσιου χρέους.

«Η πείρα έχει δείξει πως για να είναι κάποιος δημοφιλής στη χώρα μας, πρέπει να φροντίσει να υπάρχει μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και μόνιμη αύξηση των εξόδων», είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην “φυλακή” ο Πούτιν – ΒΙΝΤΕΟ

Ο… μποναμάς του Πούτιν – Και τι δεν υπόσχεται για να ξαναβγεί πρόεδρος

Αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από την έδρα της ρωσικής κυβέρνησης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «αντίο» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πάπα Φραγκίσκο - «Πιστός φίλος, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης της Ορθοδοξίας»
«Τα δώδεκα χρόνια της παποσύνης του στάθηκε γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας, γνήσιος φίλος των ελαχίστων αδελφών του Κυρίου, άφησε ένα παράδειγμα ταπεινώσεως και αδελφικής αγάπης. Θα τον ενθυμούμεθα πάντοτε» δήλωσε ο Βαρθολομαίος
Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το 2014
Η Ιταλία πενθεί: Για τρεις μέρες σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο της ιταλικής κυβέρνησης, για τον καθορισμό των λεπτομερειών σχετικά με την υποδοχή των προσκυνητών και των πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών που θα μεταβούν στη Ρώμη
Πιστοί αποτίουν φόρο τιμής στον Πάπα Φραγκίσκο 1
Ισημερινός: Έσυραν έναν Βρετανό έξω από αστυνομικό τμήμα που κατηγορούνταν για φόνο και τον έκαψαν ζωντανό
Μια ομάδα ντόπιων που ζητούσε δικαιοσύνη εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα, άρπαξε τον άντρα και τον έσυρε στο καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno, όπου τον έκαψε ζωντανό
Αστυνομία Ισημερινού