Ο όμιλος ανασκεύασε την αρχική πληροφορία, που δημοσιοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου, και σύμφωνα με την οποία στην Ελβετία δεν είχαν σταλεί μολυσμένες τάρτες.
“Η περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι 720 τάρτες των οποίων είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης —και μπορεί να περιείχαν βακτήρια— πωλήθηκαν σε εστιατόρια της ΙΚΕΑ στην Ελβετία πριν από έξι μήνες. Λυπούμαστε για το ότι οι ανακοινώσεις μας δεν ανέφεραν αυτήν την πληροφορία μέχρι σήμερα, 11 Μαρτίου 2013”, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας.
Το σκάνδαλο με τις μολυσμένες τάρτες ξέσπασε στην Κίνα, όπου οι τελωνειακές αρχές ανακάλυψαν το Νοέμβριο του 2012 ένα “υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων” σε τάρτες σοκολάτας και αμυγδάλου, που εισάγονταν από την Σουηδία από την ΙΚΕΑ της Σαγκάης.
Στις 5 Μαρτίου η IKEA ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τις καφετέριες της σε 23 χώρες όλα τα γλυκά της ίδιας παρτίδας, που παρασκευάζονται από τον αποκλειστικό προμηθευτή της για αυτό το γλύκισμα, τη σουηδική εταιρεία Almondy.
Οι τάρτες αυτές, κομμένες σε 12 κομμάτια, στέλνονταν από τη Σουηδία σε καταστήματα της ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο. Και είχαν όλες την ίδια ημερομηνία λήξης, με προτεινόμενη κατανάλωση πριν από το έτος 2014.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΙΚΕΑ: “Τα λουκάνικα είναι από πιστοποιημένους Έλληνες παραγωγούς”
Η προμηθεύτρια του ΙΚΕΑ εντόπισε κρέας αλόγου στα προϊόντα της
Ανακαλούνται ΟΛΑ τα κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο μετά την εύρεση αλογίσιου DNA στην Τσεχία;