Κόσμος

Προειδοποιούν για επέμβαση στρατού κατά των διαδηλωτών

Η αντιπολίτευση της Ουκρανίας προειδοποίησε σήμερα τους Ευρωπαίους για μια «πολύ πιθανή επέμβαση του στρατού» εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο Κίεβο.

Στη διάρκεια μιας συνάντησης στο Μόναχο με ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ αυτών και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας, ο Αρσένι Γιατσένιουκ, «τους ενημέρωσε για ένα πολύ πιθανό σχέδιο της κυβέρνησης να καταφύγει στη βία, ακόμη και με τη συμμετοχή του στρατού», σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος Μπατκιβτσίνα της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο.

Ο ουκρανικός στρατός, που στο παρελθόν είχε υπογραμμίσει ότι δεν θα επέμβει στην κρίση αυτή που διχάζει εδώ και δύο μήνες την Ουκρανία, ζήτησε χθες Παρασκευή από τον ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς να λάβει έκτακτα μέτρα, επισημαίνοντας ότι η κλιμάκωση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων απειλεί «την εδαφική ακεραιότητα» της χώρας.

Ο Γιατσένιουκ συναντήθηκε επίσης με τον γερμανό πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ και τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊμάγερ.

Μετά τις συναντήσεις αυτές, ο Γιατσένιουκ ανακοίνωσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον ακτιβιστή της αντιπολίτευσης Ντμίτρο Μπουλάτοφ για να του παράσχει ιατρική περίθαλψη. Ο Μπουλάτοφ κατήγγειλε χθες ότι είχε απήχθη και κρατήθηκε επί μία εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας τον βασάνιζαν.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα «να έχει σκηνοθετηθεί η απαγωγή (…) προκειμένου να προκληθεί μια αρνητική αντίδραση από την κοινωνία».

Διαβάστε επίσης:
Μεσαίωνας! Συγκλονισμένη η διεθνής κοινότητα από τον βασανισμό Ουκρανού διαδηλωτή που τον σταύρωσαν και του έκοψαν το αυτί

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι καρδινάλιοι στο Κονκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο Πάπα θα είναι 133 - Το απόγευμα της 7ης Μαΐου αρχίζει η ιστορική διαδικασία
Στο Κονκλάβιο, για την εκλογή του διαδόχου του αείμνηστου Πάπα Φραγκίσκου, πρόκειται να πάρουν μέρος 133 καρδινάλιοι, όλοι τους ηλικίας έως 80 ετών
Καρδινάλιοι 1
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Στη Σκωτία για την επέτειο του γάμου τους – Τα ασορτί σακάκια και το πανάκριβο ρολόι
Το ζευγάρι - που έφτασε με ελικόπτερο στο νησί- υποδέχτηκε ένα πλήθος περίπου 300 ντόπιων και τουριστών που ζητωκραύγαζαν στο πέρασμά του υπό τους ήχους γκάιντας
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον