Κόσμος

Πρωθυπουργός Σκωτίας: Στο “τραπέζι” δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία μας

Η επιλογή της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία βρίσκεται «στο τραπέζι», δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, κάνοντας την διαπίστωση ότι οι κάτοικοί της ψήφισαν κατά πλειοψηφία κατά του Brexit.

«Η πιθανότητα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος πρέπει να είναι στο τραπέζι και είναι στο τραπέζι», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Νίκολα Στέρτζον, που εκτός από πρωθυπουργός είναι και πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας.
Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο 2014 και, τότε, είχε υπερισχύσει το «όχι» με το 55% των ψήφων.

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «bromance» Τραμπ – Μασκ περνάει κρίση: Από την κόντρα, στην αλληλοϋποστήριξη και από τον διορισμό στην παραίτηση
Πώς από πολιτικοί «αντίπαλοι» και επικριτές, Τραμπ και Μασκ ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία πανίσχυρη κυβέρνηση στις ΗΠΑ, η οποία μέσα σε λίγους μήνες περνάει «κρίση»
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς