Κόσμος

Ρώμη: Πενήντα χιλιάδες εργάτες βιομηχανιών διαδήλωσαν κατά της λιτότητας

"Η προτεραιότητα είναι η δουλειά, όχι ο φόρος ακινήτων" θέλησε να υπογραμμίσει το ιταλικό συνδικάτο Cgil, με διαδήλωση της οργάνωσής του Fiom, στην οποία είναι εγγεγραμμένο μεγάλο ποσοστό των εργατών βιομηχανιών της Ιταλίας.

Στη σημερινή κινητοποίηση της Fiom, στην Ρώμη, συμμετείχαν πενήντα χιλιάδες εργάτες των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Ιταλίας, με κύριο σύνθημα “τέρμα στη λιτότητα, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο”.

“Η κυβέρνηση Λέτα πρέπει να ασχοληθεί με τα καυτά κοινωνικά προβλήματα, αρχίζοντας από τη μείωση της ανεργίας, και να προσέξει να μην φανεί υπερβολικά ευαίσθητη μόνο προς τα αιτήματα του Μπερλουσκόνι”, δήλωσε ο γραμματέας της Fiom-Cgil, Μαουρίτσιο Λαντίνι.

“Επιβάλλεται να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της μοναξιάς και της απελπισίας που ώθησε τόσους συμπολίτες μας στο να αυτοπυρποληθούν. Η κρίση αυτή, σκοτώνει την ευρωπαϊκή Δημοκρατία”, πρόσθεσε ο Λαντίνι.

Την σημερινή διαδήλωση στήριξαν το μικρό κόμμα “Αριστερά και Ελευθερία”, του περιφερειάρχη του Μπάρι, Νίκι Βέντολα (έχει το 5% της πρόθεσης ψήφου) αντιπροσωπείες φοιτητών, όπως και μέλη του κεντροαριστερού “Δημοκρατικού Κόμματος” και του κινήματος “Πέντε Αστέρων”, του Μπέπε Γκρίλο.

“Η μόνη σωστή πολιτική συνταγή είναι εκείνη που επικεντρώνεται στο μέλλον των νέων και στην καταβολή κάθε προσπάθειας για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας”, τόνισε ο Βέντολα ο οποίος δεν θέλησε με το κόμμα του, να πάρει μέρος στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα.

Λίγο πριν ξεκινήσει η κινητοποίηση της Fiom-Cgil, ο πρόεδρος της συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, ‘Αντζελο Μπανιάσκο, θέλησε να υπογραμμίσει ότι “το θέμα της εργασίας είναι το πιο αιχμηρό και κοφτερό μαχαίρι που σκίζει τη σάρκα των ανθρώπων” προσθέτοντας ότι “αποτελεί το κύριο κριτήριο για να κριθεί κάθε επείγουσα και αποτελεσματική παρέμβαση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ύφεση σε Γαλλία Ιταλία Ολλανδία – ”Ψόφια” ανάπτυξη σε Γερμανία

Τα κύρια σημεία των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησής του παρουσίασε ο Ιταλός πρωθυπουργός

“Η Ιταλία θα συνεχίσει να πλήττεται από υψηλή ανεργία μέχρι το 2020”, εκτιμά η Σύνοδος Καθολικών Επισκόπων

Ανεργία και ανάπτυξη πάνε μαζί …στην Ιταλία

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα