Κυριακή, 7 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή κατευθύνεται στην Κριμαία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή με περίπου 50 φορτηγά μεταφοράς στρατιωτών κατευθύνθηκαν σήμερα σε βάση κοντά στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, Συμφερόπολη.

Το κονβόι συνοδεύουν οκτώ τεθωρακισμένα οχήματα, δύο ασθενοφόρα και πετρελαιοφόρα οχήματα.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι τα μοναδικά στρατεύματα που διαθέτει στην Κριμαία είναι εκείνα που εδρεύουν στην περιοχή με τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, έναν ισχυρισμό που η Ουάσινγκτον έχει χαρακτηρίσει “μυθεύματα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν”. Το Κίεβο υποστηρίζει ότι στην Κριμαία βρίσκονται 30.000 Ρώσοι, ενώ το Πεντάγωνο εκτιμά ότι ο αριθμός τους ανέρχεται σε περίπου 20.000.

Στρατιωτικοί παρατηρητές δέχτηκαν προειδοποιητικά πυρά

Περίπου 50 στρατιωτικοί παρατηρητές από 28 χώρες – μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επιστρέφουν οδικώς από σημείο ελέγχου της βόρειας Κριμαίας στη βάση τους στην ουκρανική πόλη Κέρσον μετά τα προειδοποιητικά πυρά που δέχτηκαν, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΕ.

Η εκπρόσωπος του Οργανισμού Κάθι Μπάρτον δήλωσε ότι κανένας τους δεν τραυματίστηκε. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ, το επόμενο βήμα θα το αποφασίσουν όταν επιστρέψουν στη βάση τους. Αυτή ήταν η τρίτη τους απόπειρα να εισέλθουν στην Κριμαία.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας είχε καλέσει την αποστολή, αλλά οι φιλο-ρωσικές αρχές της Κριμαίας υποστήριξαν ότι δεν έδωσαν άδεια στην απιστολή να επισκεφθεί την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκφοβισμός! Πυροβολισμοί κατά των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Κριμαία

Οι κάτοικοι της Κριμαίας δηλώνουν υπερήφανοι που είναι Ουκρανοί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε