Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ρώσοι πολιτοφύλακες κατέλαβαν την βάση του Πολεμικού Ναυτικού στην Σεβαστούπολη

Ρώσοι πολιτοφύλακες κατέλαβαν την βάση του Πολεμικού Ναυτικού στην Σεβαστούπολη

Οι ουκρανοί στρατιώτες εγκατέλειψαν σήμερα την έδρα του Πολεμικού Ναυτικού στη Σεβαστούπολη μετά την κατάληψη των γραφείων από εκατοντάδες φιλορώσους πολιτοφύλακες και αντιπροσώπους των ρωσικών δυνάμεων, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένας από τους στρατιώτες δάκρυσε βλέποντας τη ρωσική σημαία υψωμένη στο κτίριο στη θέση της ουκρανικής.


Εντωμεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ έδωσε σήμερα εντολή να μεταβούν αεροπορικώς στην Κριμαία ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βιτάλι Γιαρέμα και ο προσωρινός υπουργός Άμυνας Ιγκόρ Τενιούχ για να “βάλουν τέλος στην κλιμάκωση της σύγκρουσης” στην περιοχή αυτή που ελέγχεται τώρα από ρωσικές δυνάμεις, αλλά ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε πως δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στην Κριμαία.

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυοακίου Οστάπ Σεμεράκ δήλωσε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι ο Γιαρέμα και ο Τενιούχ θα αναλάβουν “να εξασφαλίσουν πως η σύγκρουση δεν θα γίνει στρατιωτικής φύσης”.

Πρόσθεσε πως οι δύο επίσημοι “αναχωρούν” για την Κριμαία, όπου ένας ουκρανός στρατιωτικός σκοτώθηκε χθες.
Ωστόσο ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Αξιόνοφ δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, πως δεν θα επιτραπεί στους δύο ουκρανούς υπουργούς να εισέλθουν στο έδαφος της Κριμαίας.

“Δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Κριμαία. Ουδείς θα τους αφήσει να μπουν στην Κριμαία, θα σταλούν πίσω”, δήλωσε ο Αξιόνοφ, σύμφωνα με το Ιντερφάξ, αφού έγινε γνωστή η αποστολή που ανέθεσε ο πρωθυουργός Γιατσενιούκ στους Γιαρέμα και Τενιούχ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Financial Times: Σώστε την Ουκρανία από τη ρωσική «μπότα»

Ουκρανία: Ακροδεξιοί βουλευτές έδειραν τον διευθυντή της κρατικής τηλεόρασης (VIDEO)

Ανελέητος Ψυχρός Πόλεμος! Κλίντον: Ο Πούτιν θέλει να χαράξει ξανά τα σύνορα της Ευρώπης

Δυο νεκροί στη Συμφερόπολη από πυρά ελεύθερων σκοπευτών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε