Συγκεκριμένα, από τις 23 Σεπτεμβρίου, όταν καταγράφηκε η πρώτη σεισμική δόνηση στην περιοχή, σημειώθηκαν συνολικά 263 σεισμοί.
“Οι σεισμικές δονήσεις μεγέθους έως 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έχουν εξαιρετικά μικρό βάθος, σχετικά υψηλή ένταση και προκαλούν ζημιές σε χωριά κοντά στα επίκεντρα” δημοσιεύθηκε στις αρχές του μήνα στο earthquake – report, ανεξάρτητη ιστοσελίδα ενημέρωσης για τους σεισμούς.
Στην ιστοσελίδα του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής της Ρουμανίας δημοσιεύθηκε κατάλογος με όλες τις σεισμικές δονήσεις και σημειώνεται ότι στις 11 Οκτωβρίου σημειώθηκαν τέσσερις σεισμοί στην περιοχή Γκαλάτσι, από 1,1 έως 1,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
“Με δεδομένο το γεγονός ότι η κατάσταση στην περιοχή Γκαλάτσι δεν παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές ή προσφέρει άλλες πληροφορίες από μέρα σε μέρα το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Ρουμανίας θα δημοσιεύσει αναφορά μόνον αν η κατάσταση το επιβάλλει ξανά. Η πρώτη έκθεση βασισμένη σε πληροφορίες και αναλύσεις του Ινστιτούτου θα δημοσιευθεί την τρέχουσα εβδομάδα” αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου.
Στις 7 Οκτωβρίου, ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου, Μιρτσέα Ραντούλιαν είχε δηλώσει ότι οι γεωτρήσεις πετρελαίου στα ανατολικά της πόλης Γκαλάτσι δεν επηρεάζουν τη σεισμική δραστηριότητα στην υπό εξέταση περιοχή.
Η αιτία είναι τεκτονικής φύσης, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να συσχετιστούν η σεισμική δραστηριότητα στη Βραντσέα, στην ανατολική Ρουμανία και στο Γκαλάτσι, καθώς θεωρείται ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά όσον αφορά το βάθος και την απόσταση μεταξύ των δύο περιοχών, καθώς και τεκτονικές διαφορές μεταξύ τους.
Αναφερόμενος στον κίνδυνο να σημειωθεί ισχυρός σεισμός στην περιοχή Γκαλάτσι, ο σεισμολόγος εκτίμησε ότι είναι μικρός, αντίθετα είναι πιο υψηλός στην περιοχή Βραντσέα.
Η ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα στην ανατολική επαρχία Γκαλάτσι δεν μπορεί να συνδέεται με τις γεωτρήσεις πετρελαίου. Επιπλέον, ο πρόσφατος σεισμός στην γειτονική Βραντσέα δεν επέδρασε σε κατοικίες, αναφέρεται στα συμπεράσματα επιχειρησιακής ομάδας που συστάθηκε για να αποτιμήσει την κατάσταση που δημιουργείται από την ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα κατά τις τελευταίες ημέρες, που συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη στα κεντρικά γραφεία της Γενικής Έκτακτης Επιθεώρησης (IGSU).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνέχιση της ανάκαμψης προβλέπει το ΔΝΤ για τη Ρουμανία
Ρουμανία: Σεισμός 5,5 Ρίχτερ αναστάτωσε όλη τη χώρα
Συνάντηση Ερντογάν με τον Ρουμάνο ομόλογό του
Οι επώνυμοι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αδέσποτα στη Ρουμανία! Φωτογραφίες