Κόσμος

Σε άνοδο η εμπορία ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση στην Πολωνία

Η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αρμόδια για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (GRETA), σε έκθεσή της που δίνεται σήμερα στην δημοσιότητα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις αρχές της Πολωνίας για την σημειωθείσα άνοδο στην εμπορία ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση στη χώρα.

Η έκθεση επισημαίνει ότι η ποινικοποίηση της εμπορίας ανθρώπων στην Πολωνία τέθηκε σε ισχύ μόλις τον Σεπτέμβριο του 2010 και εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ του αριθμού εκείνων που αναγνωρίζονται ως θύματα του τράφικινγκ και του αριθμού εκείνων που δικάζονται και καταδικάζονται για την συμμετοχή τους στα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων.

Απαιτούνται περαιτέρω μέτρα, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι εντοπίζονται, με ορθό τρόπο, όλα τα θύματα των κυκλωμάτων του τράφικινγκ και θα πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στην ανησυχητική άνοδο που παρουσιάζουν στην Πολωνία τα κρούσματα εμπορίας ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση, τονίζεται στην έκθεση.

Με την έκθεσή της η GRETA καλεί τις αρχές της Πολωνίας να διευκολύνουν τα θύματα του τράφικινγκ να διεκδικούν αποζημιώσεις και να ενταθούν οι έλεγχοι για τον εντοπισμό παιδιών που έχουν πέσει θύματα των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμπορία παιδιών: Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δράστες είναι οι γονείς των θυμάτων

“Όχι” στο ευρώ λένε οι Πολωνοί

25 νεκροί από το ψύχος το Μάρτιο στην Πολωνία

Σώοι οι 19 μεταλλωρύχοι που είχαν εγκλωβιστεί σε ορυχείο στην Πολωνία

Με πολωνικές ρίζες η Μέρκελ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ 1
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1