Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Σε κατ΄ οίκον περιορισμό δημοσιογράφος που καταδίκαστηκε γιατί αποκάλυψε προστατευόμενο μάρτυρα

ΦΩΤΟ από ifex.org
ΦΩΤΟ από ifex.org

Ο δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών με την κατηγορία ότι το 2008 αποκάλυψε, στο δημοσιογραφικό έντυπο που εργαζόταν, την ταυτότητα προστατευόμενου μάρτυρα σχετικά με μία υπόθεση δολοφονίας που εξετάζεται από τις δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ.

Μετά την πληθώρα αντιδράσεων, τόσο στο εσωτερικό, όσο και από διεθνείς οργανισμούς, για την καταδίκη του δημοσιογράφου Τόμισλαβ Κεζάροφσκι σε φυλάκιση 4,5 ετών με την κατηγορία ότι το 2008 αποκάλυψε, σε δημοσιογραφικό έντυπο που εργαζόταν, την ταυτότητα προστατευόμενου μάρτυρα σχετικά με μία υπόθεση δολοφονίας που εξετάζεται από τις δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ, δικαστήριο των Σκοπίων αποφάσισε τον κατ΄ οίκον περιορισμό του μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση.

Την αποφυλάκιση του Κεζάροφσκι είχε ζητήσει η υπεράσπισή του, λόγω των άθλιων συνθηκών στις φυλακές των Σκοπίων και την κακή ψυχοσωματική κατάσταση στην οποία αυτός περιήλθε.

Πλέον ο Κεζάροφσκι μεταφέρθηκε στο σπίτι του στα Σκόπια από τις φυλακές των Σκοπίων.

Η Ένωση Δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αποφυλάκιση του Κεζάροφσκι και σημείωσε ότι αναμένει από το εφετείο να ακυρώσει την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου και να κηρύξει τον δημοσιογράφο αθώο, ώστε να πάψει και ο κατ΄ οίκον περιορισμός του.

Την καταδίκη του Κεζάροφσκι σε 4,5 χρόνια φυλάκιση είχαν επικρίνει, μεταξύ άλλων, ο ΟΑΣΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην πρόσφατη έκθεση αξιολόγησης της ΠΓΔΜ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλευτής της ΠΓΔΜ: Να απαγορευτεί ο Ήλιος της Βεργίνας

ΥΠΕΞ για Σκόπια: Πότε δεν προτείναμε την ονομασία “Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε