Τρίτη, 23 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Σε καθεστώς πτώχευσης η εμπορική τράπεζα Centar Banka

Σε καθεστώς πτώχευσης η εμπορική τράπεζα Centar Banka

Το Δικαστήριο Εμπορικών Διαφορών του Ζάγκρεμπ αποφάσισε την υπαγωγή της Centar Banka σε καθεστώς πτώχευσης και όρισε τον Νταμίρ Μίκιτς Επίσημο Παραλήπτη (Official Receiver) της, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα.

Η απόφαση να τεθεί η εμπορική τράπεζα σε εκκαθάριση ελήφθη σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εθνικής Τράπεζας της Κροατίας (HNB).

Στις 3 Σεπτεμβρίου, το Συμβούλιο της HNB και το Εμπορικό Δικαστήριο αποφάσισαν να κινήσουν τη διαδικασία πτώχευσης της Centar Banka, έπειτα από τη διαπίστωση, ότι το πιστωτικό Ίδρυμα δεν ολοκλήρωσε τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής του, όπως αυτή είχε αποφασιστεί στη συνέλευση των μετόχων του στις 16 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να μη συμμορφωθεί με τις επιταγές της HNB.

Στα τέλη του Ιουνίου, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Centar Banka ήταν στο 9,80%, όταν η ελάχιστη κεφαλαιακή επάρκεια έχει οριστεί στο 12%, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της HNB για τις εμπορικές τράπεζες.

Υπενθυμίζεται πως την ίδια τύχη με την Centar Banka, το δανειακό χαρτοφυλάκιο της οποίας αντιπροσωπεύει μόλις το 0,35% του ενεργητικού του Κροατικού τραπεζικού συστήματος, είχε στις 16 Ιανουαρίου του 2012 η Credo Banka.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχίζει η διαδικασία συγχώνευσης της Eurobank και του νέου Τ.Τ.

Μείωση στα δάνεια και τις καταθέσεις τον Αύγουστο

Πρόστιμο μαμούθ σε θυγατρική της JPMorgan

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε