Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Σεισμός 6,1 ρίχτερ κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν – 30 νεκροί και 800 τραυματίες

Σεισμός 6,1 ρίχτερ κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν – 30 νεκροί και 800 τραυματίες

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε στο Ιράν, σε περιοχή όπου είναι εγκατεστημένο πυρηνικό εργοστάσιο.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 800 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό ο οποίος έπληξε το νότιο Ιράν νωρίτερα σήμερα, σε απόσταση περίπου 90 χλμ. νοτιοανατολικά του μόνου πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου της Ισλαμικής Δημοκρατίας, μετέδωσε πριν από λίγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA.

«Μέχρι στιγμής ο σεισμός έχει αφήσει πίσω του 30 νεκρούς και 800 τραυματίες», είπε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπουσέρ, ο Φερεϊντούν Χασανβάντ, σύμφωνα με το ISNA.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 89 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Μπουσέρ του Ιράν, ενώ το εστιακό βάθος ήταν μόλις 10 χλ, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, USGS. Σε αυτή την περιοχή είναι εγκατεστημένο το μόνο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Το Ιρανικό Σεισμολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 βαθμών και το επίκεντρό του ήταν στο Κακί, περίπου 90 χλμ. νότια της Μπουσέρ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Ντουμπάι των ΗΑΕ, στο Κατάρ και στο Μπαχρέιν. Τουλάχιστον πέντε ισχυροί μετασεισμοί σημειώθηκαν μέσα στην επόμενη ώρα.

Ο ισχυρός αυτός σεισμός δεν επηρέασε τη λειτουργία του πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου της Μπουσέρ, δήλωσε ένα στέλεχος της ρωσικής εταιρίας Atomstroyexport, η οποία το έχει κατασκευάσει, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ουδεμία ζημιά καταγράφηκε στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μπουσέρ», είπε ο Χασανβάντ στην δημόσια ιρανική τηλεόραση. Παρόμοια δήλωση είχε κάνει ένα στέλεχος της ρωσικής εταιρείας Atomstroyexport, η οποία έχει κατασκευάσει το εργοστάσιο.

Τουλάχιστον πέντε ισχυροί μετασεισμοί σημειώθηκαν μέσα στην επόμενη ώρα.

Χώρες του Κόλπου και δυτικοί ειδικοί έχουν εκφράσει αρκετές φορές ανησυχίες για το πυρηνικό εργοστάσιο στην Μπουσέρ, το οποίο έχει ανεγερθεί σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή. Το Ιράν απορρίπτει τις ανησυχίες τους, λέγοντας ότι ο πυρηνικός σταθμός αυτός είναι ασφαλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός στην Πελοπόννησο – Ταρακουνήθηκαν Αττική και Κρήτη!

Δεκαοκτώ νεκροί σε μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων

Το Ιράν κατηγορεί τα τουρκικά σήριαλ για την αύξηση των διαζυγίων

Άρχισε να “δίνει” η Τουρκία σε ΗΠΑ-Ισραήλ – Global Hawk στον εναέριο χώρο της – Στόχος: ΙΡΑΝ

Ικανοποιημένο το Ισραήλ από τις εγγυήσεις του Ομπάμα για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

ΒΙΝΤΕΟ: Δοκιμές δυο νέων πυραύλων στο Ιράν

Αχμαντινετζάντ: Ο Τσάβες θα αναστηθεί μαζί με τον Χριστό

Το Ιράν καταγγέλει την βράβευση του Argo

Πέταξαν παπούτσι στον Αχμαντινετζάντ! (VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε