Πέμπτη, 4 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Σφαγή στο Βόρειο Ιράκ – Σκότωσαν τους άνδρες και απήγαγαν γυναικόπαιδα

Σφαγή στο Βόρειο Ιράκ – Σκότωσαν τους άνδρες και απήγαγαν γυναικόπαιδα

Τζιχαντιστές σκότωσαν 100 άνδρες Γεζίντι κοντά στην πόλη Σιντζάρ, του Β. Ιράκ, όταν αρνήθηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ, σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Οι άνδρες δολοφονήθηκαν χθες, ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά κρατούνται και έχουν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία, είπαν οι κάτοικοι.

Αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχοι μίλησαν για “σφαγή”. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο “το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα) μια οχηματοπομπή με ένοπλους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους εισήλθε στο χωριό. Επιτέθηκαν εναντίον των κατοίκων, στην πλειονότητά τους Γεζίντι που δεν είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Διέπραξαν μία σφαγή εναντίον των κατοίκων”.

Άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος έκανε λόγο για 81 νεκρούς ενώ προσέθεσε ότι οι τζιχαντιστές οδήγησαν τις γυναίκες στα κέντρα κράτησης που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους.

Ένας μαχητής Γεζίντι, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι είδε ένα μεγάλο αριθμό πτωμάτων στο χωριό.

“Κατάφεραν να διεισδύσουν σε ένα τμήμα του Κόσο, όπου οι κάτοικοι βρίσκονταν υπό πολιορκία, όμως φθάσαμε πολύ αργά” υποστήριξε.”Υπήρχαν παντού πτώματα. Καταφέραμε να απομακρύνουμε δύο ανθρώπους που ήταν ακόμα ζωντανοί, όλοι οι άλλοι είχαν σκοτωθεί” είπε.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι αντάρτες έχουν καταλάβει πολλές πόλεις στο βόρειο Ιράκ, όπου ζουν Χριστιανοί και Γεζίντι, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκειμένου να γλυτώσουν. Άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στις πόλεις τους από τους οποίους ζητούν να αλλαξοπιστήσουν, τονίζουν οι μάρτυρες.

Διαβάστε

Τζιχαντιστές σφάγιασαν 80 Γεζίντι στο βόρειο Ιράκ και απήγαγαν τις γυναίκες του χωριού

Ιράκ: Ανθρωπιστική βοήθεια από τη Γερμανία – Δραματική η κατάσταση των προσφύγων

Το βλέμμα που πονάει

Οι εκτοπισμένοι του Ιράκ εκλιπαρούν για βοήθεια – Διεθνής κινητοποίηση για την επίλυση της κρίσης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε