Σάββατο, 20 Ιουλ.
36oC Αθήνα

“Σημαντικός ο ρόλος της Σερβίας ως γέφυρας μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας”

“Σημαντικός ο ρόλος της Σερβίας ως γέφυρας μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας”

Πολύ σημαντικό χαρακτήρισε το ρόλο της Σερβίας ως γέφυρας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας, ο ειδικός σύμβουλος της σερβικής κυβέρνησης, Φράνκο Φρατίνι υπογραμμίζοντας ότι ο ρόλος αυτός μπορεί να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης που συνδέεται με την ουκρανική κρίση.

“Το ότι η Σερβία είναι ταυτόχρονα καλός σύμμαχος της Μόσχας και υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει τη δυνατότητα να αποτελέσει γέφυρα και να προσπαθήσει να εξηγήσει στη Μόσχα τι πρέπει να γίνει για να μειωθεί η ένταση και να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την ΕΕ” ανέφερε ο κ. Φρατίνι σε τηλεφωνική δήλωσή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug από τη Ρώμη υπενθυμίζοντας ότι η εξωτερική πολιτική της Σερβίας είναι στραμμένη προς την ΕΕ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ρήξη των καλών σχέσεων με τη Ρωσία.

Σχολιάζοντας τις αναφορές στον Τύπο του Βελιγραδίου ότι η υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φεντερίκα Μογκερίνι κατά την επικείμενη επίσκεψή της στη σερβική πρωτεύουσα θα ζητήσει από τις σερβικές αρχές να εναρμονίσουν περισσότερο την εξωτερική πολιτική της Σερβίας με την πολιτική της ΕΕ, κυρίως όσον αφορά τη Ρωσία και την Ουκρανία, είπε ότι δεν γνωρίζει τι θα μεταφέρει η κ. Μογκερίνι στους αξιωματούχους στο Βελιγράδι.

“Η Ιταλία ήταν πάντα πολύ σαφής στη θέση ότι δεν μπορεί να υπάρξει εναλλακτική παρά μόνον διαπραγματεύσεις με τη Σερβία και διατήρηση των καλών σχέσεων με τη Ρωσία. Η ιταλική κυβέρνηση εργάζεται για να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της παρούσας σύνθετης κρίσης μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ” ανέφερε ο κ. Φρατίνι, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μειωμένη η κερδοφορία του σερβικού τραπεζικού τομέα το α’ τρίμηνο του 2014

“Με τη Σερβία κανείς δεν συνομιλεί με τη γλώσσα τελεσιγράφων” δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός

Ο Ντούσαν Βούγιοβιτς νέος υπουργός Οικονομικών της Σερβίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε