Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Σκάνδαλο με την αποφυλάκιση της κόρης πασίγνωστου επιχειρηματία – Ζητούν την παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης της Ιταλίας

Σκάνδαλο με την αποφυλάκιση της κόρης πασίγνωστου επιχειρηματία – Ζητούν την παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης της Ιταλίας

Σύμφωνα με το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο, η υπουργός Δικαιοσύνης της Ιταλίας δραστηριοποιήθηκε και επιφύλαξε προνομιακή μεταχείριση υπέρ της αποφυλάκισης της κόρης του γνωστού επιχειρηματία Σαλβατόρε Λιγκρέστι λόγω των στενών σχέσεών της με την συγκεκριμένη οικογένεια.

Η ψήφος δυσπιστίας εναντίον της υπουργού Δικαιοσύνης Άννας Μαρίας Καντσελιέρι, με πρόταση την οποία κατέθεσε το Κίνημα Πέντε Αστέρων και η οποία πρόκειται να συζητηθεί την Τετάρτη στο κοινοβούλιο, απασχολεί σήμερα την ιταλική πολιτική επικαιρότητα. Μέρος της κεντροαριστεράς θεωρεί ότι η υπουργός θα έπρεπε να παραιτηθεί πριν την ψηφοφορία της βουλής και της γερουσίας.

Η συντηρητική παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο συνεχίζουν να στηρίζουν την υπουργό, η οποία σύμφωνα με το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο δραστηριοποιήθηκε και επιφύλαξε προνομιακή μεταχείριση υπέρ της αποφυλάκισης της κόρης του γνωστού επιχειρηματία Σαλβατόρε Λιγκρέστι λόγω των στενών σχέσεών της με την συγκεκριμένη οικογένεια.

Η κεντροαριστερά ως προς το ενδεχόμενο της παραίτησής της υπουργού εμφανίζεται διχασμένη.

«Η Καντσελιέρι είναι έντιμος άνθρωπος, αλλά, κατά την άποψή μου θα έπρεπε να παραιτηθεί για να μην εκθέσει την κυβέρνηση (συμμαχίας υπό τον κεντροαριστερό πρωθυπουργό Ενρίκο) Λέτα», δήλωσε ο επικρατέστερος υποψήφιος για την γραμματεία του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρέντσι.

Σύμφωνα με τον Ρέντσι, «το μήνυμα που περνάει στην κοινή γνώμη είναι ότι η αρχή της ίσης αντιμετώπισης των πολιτών από τον νόμο δεν ισχύει».

Και ο Πίπο Τσιβάτι, εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, ζητάει «να σταματήσει η υποκρισία» και κάνει γνωστό ότι «η κεντροαριστερά πρέπει να καταθέσει δική της πρόταση δυσπιστίας, κατά της υπουργού δικαιοσύνης».

«Δεν παραβίασα με κανέναν τρόπο τον νόμο η συνείδησή μου είναι ήσυχη. Αν όμως δεν εξασφαλίσω την πλήρη στήριξη των κομμάτων της συμπολίτευσης, είμαι έτοιμη να κάνω βήμα πίσω», επαναλαμβάνει η Ιταλίδα, κεντρώα υπουργός.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ο επίλογος της υπόθεσης μπορεί να επηρεασθεί καθοριστικά από τις κινήσεις της δικαιοσύνης: αν, όπως διαρρέει η εισαγγελία του Τορίνο αποφασίσει να στείλει στην Άννα Μαρία Καντσελιέρι κλήση σε απολογία για αναληθή κατάθεση, ο Λέτα θα βρεθεί αναγκασμένος να αναζητήσει νέο επικεφαλής για το υπουργείο δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Σάλος από δημοσίευμα που παρομοιάζει με πίθηκο υπουργό της Γαλλίας

Κατάσχουν την περιουσία του γαμπρού του βασιλιά Χουάν Κάρλος για το σκάνδαλο με τις επιχορηγήσεις

Στρατιωτικός ιερέας πρωταγωνιστεί σε “ερωτικό σκάνδαλο” στη Λήμνο

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε