Site icon NewsIT

Skybar: Το μεγαλύτερο κλαμπ της Βηρυτού έχει μετατραπεί σε καταυλισμό προσφύγων λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών

03.10.2024 | 14:44
Skybar: Το μεγαλύτερο κλαμπ της Βηρυτού έχει μετατραπεί σε καταυλισμό προσφύγων λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών

Σε κέντρο φιλοξενίας οικογενειών που έχουν μείνει άστεγες λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών κατά της Χεζμπολάχ έχει μετατραπεί ένα από τα πιο γνωστά κλαμπ της Βηρυτού, το Skybar.

Το Skybar που βρίσκεται στο κέντρο της Βηρυτού -η οποία πλήττεται σφοδρά τις τελευταίες μέρες από τις ισραηλινές δυνάμεις που χτυπούν στόχους της Χεζμπολάχ- άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του το 2003 και μετακόμισε στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το 2007. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο για τους ντόπιους όσο και τους τουρίστες.

Ττο 2009 είχε αναδειχθεί ως το καλύτερο μπαρ στον κόσμο και έχει φιλοξενήσει κορυφαία ονόματα της μουσικής βιομηχανίας.

Πλέον, οικογένειες Λιβανέζων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους διαμένουν στους χώρους του, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του Reuters.

 

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε στόχους της Χεζμπολάχ έχουν αναγκάσει περισσότερους από 118.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στον Λίβανο, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) που έχουν πραγματοποιήσει χερσαία εισβολή στον νότιο Λίβανο έχουν καλέσει τους κατοίκους πολλών περιοχών να τις εκκενώσουν.

Με χιλιάδες αμάχους να κατευθύνονται προς τα σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version