Κόσμος

Σόιμπλε για Μακρόν: “Τρομερά δύσκολες προκλήσεις μπροστά του”

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε σήμερα ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας είναι αντιμέτωπος με “τρομερά δύσκολες” προκλήσεις, ενώ έκρινε ότι οι προτάσεις του, συμπεριλαμβανομένης αυτής που προβλέπει η ευρωζώνη να αποκτήσει κοινό προϋπολογισμό, θα προϋπέθεταν αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του σε ένα πανεπιστήμιο της Φραγκφούρτης (Όντερ), ο Σόιμπλε συμπλήρωσε: “η Γαλλία είναι τόσο μεγάλη και ισχυρή που δεν χρειάζεται πρώτα να σκέφτεται ποιος μπορεί να τη βοηθήσει”.

Για τον Σόιμπλε, οι προτάσεις του Μακρόν για τον διορισμό ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης που θα διαχειρίζεται έναν κοινό προϋπολογισμό σημαίνουν πως θα πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες της ΕΕ.

Αντ’ αυτού ο Σόιμπλε δήλωσε ότι δεύτερη καλύτερη επιλογή θα ήταν η μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) στο ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο.
Στρεφόμενος στη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο Σόιμπλε ανέφερε: “σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας, η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ είναι πιθανόν λίγο υπερβολικά χαλαρή. Για άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης, δεν είναι”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Wall Street Journal: Η Ρωσία ενισχύει τα στρατεύματά της στα σύνορα με το ΝΑΤΟ – Οι ασκήσεις με το όνομα «Δύση»
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται αθόρυβα για την πιθανή σύγκρουση με στρατεύματα του ΝΑΤΟ: Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για αύξηση στρατολογήσεων και ενίσχυση του ρωσικού εξοπλισμού
Στρατιώτης στο Κουρσκ / Φωτογραφία: Reuters 2
Το χάος του μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία μέσα από 10 φωτογραφίες - Καμία θεωρία «δεν αποκλείεται» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός
«Τα φώτα έσβησαν και το μετρό σταμάτησε» περιέγραφαν σαστισμένοι πολίτες ενώ πανδαιμόνιο δημιουργήθηκε σε αεροδρόμια, νοσοκομείο και στους δρόμους
Μπλακ Αουτ στη Μαδρίτη 3
Το βασιλικό πρωτόκολλο «κράτησε» την Κέιτ Μίντλετον και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Το 2005, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος πήγε επίσης μόνος του στην κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ - παρόλο που επρόκειτο να παντρευτεί την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς την επομένη μέρα της τελετής
Κέιτ Μίντλετον: Το βασιλικό πρωτόκολλο την «κράτησε» και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου 3