Τετάρτη, 3 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Σοκ από την αυτοκτονία 60χρονου ανθοπώλη – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ corriere della sera
ΦΩΤΟ corriere della sera

Ο 60χρονος εισέβαλε στο δημαρχείο του Ερκολάνο, κοντά στη Νάπολη, αυτοπυρπολήθηκε και έπεσε από το μπαλκόνι.

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της πόλης Ερκολάνο, κοντά στην Νάπολη, όπου ένας 60χρονος ανθοπώλης, ο Αντόνιο Φορμίκολα, αυτοκτόνησε το πρωί.

Ο καταστηματάρχης εισέβαλε στο δημαρχείο της πόλης, αυτοπυρπολήθηκε και πήδηξε από το μπαλκόνι, διαμαρτυρόμενος επειδή του αρνήθηκαν μια επιχειρηματική άδεια.

«Στην αρχή νόμιζα ότι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στα γραφεία του δημαρχείου. Μετά, όμως, κατάλαβα ότι ήταν ένας άνδρας που είχε λαμπαδιάσει. Κρεμόταν από ένα σκοινί, τυλιγμένος στις φλόγες. Κάποια στιγμή το σκοινί έσπασε και ο Φορμίκολα -τον γνωρίζαμε όλοι- έπεσε στο κενό», δήλωσε μια 25χρονη κοπέλα στον απεσταλμένο της εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

Ένας πολίτης που βρισκόταν έξω από το δημαρχείο τραυματίστηκε από έναν πυροσβεστήρα που πέταξαν από το παράθυρο οι υπάλληλοι του δήμου, σε μια προσπάθεια να σβήσουν οι φλόγες και να σωθεί η ζωή του αυτόχειρα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο ανθοπώλης προχώρησε στην ακραία αυτή πράξη για να διαμαρτυρηθεί διότι ο δήμος του Ερκολάνο δεν του είχε παραχωρήσει άδεια για να τοποθετεί γλάστρες και λουλούδια μπροστά στο μαγαζί του. Είχε ζητήσει επίσης να γίνουν βελτιωτικά έργα για να μεγαλώσει το πεζοδρόμιο μπροστά στο κατάστημα που διατηρούσε.

«Δεν ήμουν παρών. Οι συνεργάτες μου, όμως, μου είπαν ότι ο Φορμίκολα μπήκε στο γραφείο μου σε έξαλλη κατάσταση και χωρίς να περιμένει να επιστρέψω αμέσως κατευθύνθηκε προς το μπαλκόνι», είπε ο δήμαρχος του Ερκολάνο, Βιντσέντσο Στρατσούλο.

«Είμαι άναυδος. Δεν αρνήθηκα ποτέ να τον συναντήσω, είχαμε προγραμματίσει να εξετάσουμε σύντομα τα αιτήματά του», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ο ανθοπώλης ήταν γνωστός στην πόλη, χάρη στις επιτυχημένες συνθέσεις του, τόσο μάλιστα που πολλοί πελάτες του τον αποκαλούσαν «σχεδιαστή μόδας των λουλουδιών».

«Πρόκειται για ένα ακόμη ακραίο συμβάν που είναι σύμπτωμα μιας οικονομικής κρίσης που επηρεάζει πλέον τους πάντες και τα πάντα», σχολίασε ο καθολικός αρχιεπίσκοπος της Νάπολης, καρδινάλιος Κρεσέντσιο Σέπε.

Όταν η είδηση έγινε γνωστή, δεκάδες καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο του Ερκολάνο, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς το θύμα και να διαμαρτυρηθούν εναντίον του δημάρχου Βιντσέντσο Στρατσούλο, ο οποίος δεν ήταν παρών. Το πλήθος φώναζε “δολοφόνε, δολοφόνε”.

Διαβάστε
Ανθοπώλης αυτοκτόνησε μέσα σε δημαρχείο – Επεισόδια μετά το θάνατό του – ΒΙΝΤΕΟ

Συμβαίνουν κι αλλού: 300 Ιταλοί έπαιρναν κανονικά τις συντάξεις νεκρών συγγενών τους

Ανώμαλη προσγείωση αεροπλάνου – 3 τραυματίες

Ιταλία: Η κυβέρνηση “θέλει να καταργήσει” τους πλειστηριασμούς ακινήτων για την κάλυψη οφειλών προς το δημόσιο 

Ιταλία: 10 ύποπτα κρούσματα του νέου Sars στη Φλωρεντία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε