Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Σπάνιες φωτογραφίες του Χίτλερ σε… σοφίτα στην Καλιφόρνια

Σπάνιες φωτογραφίες του Χίτλερ σε… σοφίτα στην Καλιφόρνια

Φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ που κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε δει, βρέθηκαν τυχαία στη σοφίτα ενός σπιτιού στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόκειται για φωτογραφίες που δείχνουν τον Χίτλερ, τον άνθρωπο που αιματοκύλησε τον κόσμο, σε νεαρή ηλικία.

Η Μπρίτζετ Χάρις θυμάται συχνά τη μητέρα της να της διηγείται ιστορίες από τις εμπειρίες του πατέρα της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά υπήρχε μια που ποτέ δεν είχε ακούσει ξανά.

Αφού κατάφερε να επιβιώσει κατά την απόβαση της Νορμανδίας, Πολ Λιπάρι, έφυγε από την Ευρώπη για τις ΗΠΑ με μερικά… σουβενίρ. Ανάμεσά τους και ανέκδοτες φωτογραφίες του Χίτλερ!

Όταν η μητέρα της Χάρις μίλησε για αυτές τις φωτογραφίες εκείνη έμεινε άφωνη. Κι όταν είδε τη μητέρα της να φέρνει από τη σοφίτα του σπιτιού τους στη νότια Καλιφόρνια, έμεινε με το στόμα ανοιχτό!

Οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί με στόχο της ναζιστικής προπαγάνδας να εμφανίσουν τον Χίτλερ σαν έναν προσιτό ηγέτη. Μια από αυτές τον δείχνει με ένα ελάφι κι έχει σαν λεζάντα: «Ο Φύρερ είναι φίλος με τα ζώα». Μια άλλη τον δείχνει να ανταλλάσσει χειραψία με εργαζόμενους και μια άλλη να συναντά τραυματίες στρατιώτες.


Υπάρχουν όμως και φωτογραφίες πριν ο Χίτλερ γίνει ο Φύρερ της ναζιστικής Γερμανίας. Μια από αυτές είναι από το νοσοκομείο Μπερλίτζ όπου ο Χίτλερ πέρασε δυο μήνες μετά τον τραυματισμό του στη μάχη του Σομ τον Οκτώβριο του 1916.


Ο Χίτλερ γιορτάζει τα γενέθλιά του το 1932 μέσα σε ένα αεροπλάνο

ΠΗΓΗ: Daily Mail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατάσχουν κούπες με το πρόσωπο του Χίτλερ!

Αυστριακό αφιέρωμα για Γλέζο: Ο αντίπαλος του Χίτλερ στο Ευρωκοινοβούλιο

Βουτιά στο παρελθόν! 45 φωτογραφίες γεμάτες ιστορία!

Ο Χίτλερ ήταν δισεκατομμυριούχος και… φοροφυγάς!

Ο Χίτλερ ζούσε ως το 1984 και οι Αμερικανοί απήγαγαν το “δεξί του χέρι”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε