Πέμπτη, 25 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Στη Γενεύη ο Λαβρόφ για τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

ΦΩΤΟ ARXEIOY REUTERS
ΦΩΤΟ ARXEIOY REUTERS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σχεδιάζει να πάει αύριο στη Γενεύη για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μετέδωσαν απόψε τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα μια πηγή της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Ελβετία.

“Ο Λαβρόφ έχει αυτήν την πρόθεση”, είπε η πηγή αυτή, σύμφωνα με το Itar-Tass. Ελπίζουμε ότι η συμμετοχή του στις συνομιλίες θα επιτρέψει την επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος”, πρόσθεσε.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον Σεργκέι Ριάμπκοφ, που είναι επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Γενεύη. “Υπάρχουν πολλά προβλήματα που αφορούν τα συμφέροντα πολλών χωρών. Για το λόγο αυτό αναβαθμίζονται (οι διαπραγματεύσεις) σε επίπεδο υπουργών”, είπε, σύμφωνα με το Ria Novosti.

“Αύριο ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε το αποτέλεσμα που περιμένει ολόκληρος ο κόσμος”, συνέχισε ο Ρώσος υφυπουργός ο οποίος είπε ότι σήμερα είχε “εποικοδομητικές” συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ. Κανείς από τους συμμετέχοντες “δεν θα ήθελε να φύγει χωρίς να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι ο Λαβρόφ δεν σκόπευε να πάει στη Γενεύη, σε αντίθεση με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι που τροποποίησε το πρόγραμμά του για να είναι παρών στις συνομιλίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξαλλος ο Νετανιάχου με τις ΗΠΑ! Απορρίπτει την πρόταση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ένα “πρώτο βήμα” από την Τεχεράνη, στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε