Κυριακή, 6 Οκτ.
24oC Αθήνα

Στηρίζει την ενότητα της ΕΕ ο Ναπολιτάνο

Στηρίζει την ενότητα της ΕΕ ο Ναπολιτάνο

Στο περιθώριο της συνάντησης στα ιταλοσλοβενικά σύνορα ανάμεσα στους εκπροσώπους Ιταλίας και Σλοβενίας, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο σχολίασε ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ πρέπει να αποτελούν μία οικογένεια.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Σλοβενίας Μπορούτ Παχόρ μετά τις τελετές –κοντά στα ιταλοσλοβενικά σύνορα– για τα εκατό χρόνια από το ξέσπασμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

“Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διάφορες ανεπάρκειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τεθεί υπό αμφισβήτηση η αρχή της ενότητας”, υπογράμμισε ο Ιταλός πρόεδρος, σύμφωνα με τον οποίο οι χώρες μέλη “αποτελούν μια οικογένεια: την οικογένεια, ακριβώς, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα γνώρισε πολλές δύσκολές στιγμές, οι οποίες δεν ήταν, ίσως, ποτέ τόσο σοβαρές όσο η περίοδος που ζούμε σήμερα. Η ένωση όμως θα καταφέρει να ξεπεράσει την βαθιά αυτή κρίση την οποία διερχόμαστε, τις επιπτώσεις της οποίας έχουν υποστεί οι οικονομίες και οι πολίτες των χωρών μας”, υπογράμμισε επίσης ο Ναπολιτάνο.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε “να μην αμφισβητηθεί η αρχή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» και από τους πολίτες «να αντιδράσουν σε κάθε προσπάθεια διάλυσης της κληρονομιάς η οποία έχει οικοδομηθεί και πρέπει να θεωρείται μη αμφισβητήσιμη, προς όφελος της ειρήνης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπέπε Γκρίλο: “Αν κερδίσουμε τις Ευρωεκλογές, θα ζητήσω από τον Ναπολιτάνο να σχηματίσω κυβέρνηση”

Επίσκεψη του Ιταλού προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στα Τίρανα

Τη Δευτέρα ο Ρέντσι θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ιταλία: Παράταση για σχηματισμό κυβέρνησης και “εκδίκηση” Μπερλουσκόνι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε