Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Στους 1.229 οι νεκροί από τον Έμπολα – Τι φοβάται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Στους 1.229 οι νεκροί από τον Έμπολα – Τι φοβάται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Παρά τη διεθνή κινητοποίηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Έμπολα έχει οδηγήσει στο θάνατο ακόμη 84 ασθενείς μέσα σε τρεις μόλις ημέρες! Ανησυχία για την εξάπλωση του ιού σε Λιβερία και Σιέρα Λεόνε.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για μια ακόμη φορά σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναφέροντας τον θάνατο ακόμη 84 ασθενών μέσα σε τρεις ημέρες, μια σημαντική αύξηση παρά τη διεθνή κινητοποίηση.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ 14 και 16 Αυγούστου καταγράφηκαν 113 νέα κρούσματα (επιβεβαιωμένα ή ύποπτα) και 84 θάνατοι στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με το νέο επίσημο απολογισμό του ΠΟΥ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Συνολικά από τον Μάρτιο που ξέσπασε η επιδημία, ο ΠΟΥ έχει καταγράψει 2.240 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα, μεταξύ τους 1.229 θάνατοι.
Η Λιβερία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό νέων θανάτων μεταξύ 14ης και 16ης Αυγούστου, με 53 ανθρώπινες απώλειες και 48 νέα κρούσματα. Συνολικά 834 είναι τα κρούσματα στη χώρα εκ των οποίων τα 466 ήταν θανατηφόρα.
Ο ΠΟΥ συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) για να διασφαλίσει την παράδοση γευμάτων σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους που ζουν με τον ιό Έμπολα σε περιοχές όπου έχει επιβληθεί καραντίνα στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. “Γεύματα παραδίδονται σε ασθενείς που νοσηλεύονται και σε ανθρώπους που έχουν τεθεί σε απομόνωση και δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους για να αγοράσουν τρόφιμα. Με τον μέτρο αυτό περιορίζονται άσκοπες μετακινήσεις”, επισημαίνει ο ΠΟΥ.
Στην 8 Αυγούστου ο ΠΟΥ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα κατά της επιδημίας αυτής του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και συνέστησε τη λήψη εκτάκτων μέτρων στις πληγείσες χώρες.

Διαβάστε επίσης:
Βέλγιο: Σε απομόνωση 13χρονος – Φόβοι για Έμπολα


Θα πυροβολούν όσους μπαίνουν χωρίς άδεια στη Λιβερία

Παγκόσμιος τρόμος για τον Έμπολα – Ασθενείς απέδρασαν μετά από ένοπλη επίθεση σε νοσοκομείο

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Ανεξέλεγκτος ο Έμπολα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε