Παρασκευή, 5 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Συμφωνία από Κίεβο και Μόσχα! – Ξεκινάει η οχηματοπομπή της ανθρωπιστικής βοήθειας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα βρέθηκε η χρυσή τομή για να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια απο τα σύνορα, μέσα στην Ουκρανία.

Οι κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας συμφώνησαν σήμερα για τους όρους και τις προϋποθέσεις της διέλευσης στο ουκρανικό έδαφος της ρωσικής οχηματοπομπής η οποία μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

«Οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η επιθεώρηση της οχηματοπομπής, δήλωσε στον Τύπο ένας εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ στη Ρωσία, ο Πασκάλ Κουτάτ.

Το Κίεβο απομένει ακόμη να εγκρίνει την είσοδο του φορτίου, ενώ η ΔΕΕΣ αναμένει να λάβει «εγγυήσεις ασφαλείας» για την μεταφορά της βοήθειας στην άλλη πλευρά των συνόρων, διευκρίνισε ο ίδιος.

Ίσως αυτή η συμφωνία να διαμορφώσει θετικό κλίμα για τις τετραμερείς συνομιλίες που θα γίνουν την Κυριακή στο Βερολίνο με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας, Ουκρανίας, Γερμανίας και Γαλλίας. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα οχήματα με τη ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια παραμένουν στα σύνορα – Συνεχίζονται οι μάχες στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ κατηγορεί τη Μόσχα ότι κλιμακώνει την ουκρανική κρίση

H Μόσχα δεν θα στείλει μονομερώς ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Η Μόσχα σε συνομιλίες με το Κίεβο, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τον ΟΗΕ για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε