Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Συντρίμμια οι ελπίδες για το Boeing 777 της Malaysia Airlines

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, REUTERS

Και αυτές οι ελπίδες αποδείχθηκαν ψεύτικες. Τα “ύποπτα” αντικείμενα που βρέθηκαν στις ακτές της δυτικής Αυστραλίας δεν ανήκουν στο εξαφανισμένο από τις 8 Μαρτίου Boeing της Malaysia Airlines.

Ο επικεφαλής του αυστραλιανού Γραφείου Ασφάλειας Μεταφορών, Μάρτιν Ντόλαν, δήλωσε ότι αυτό που βρέθηκε 320 χιλιόμετρα νότια του Περθ δεν είναι κομμάτια του εξαφανισμένου αεροσκάφους.

«Θέλουμε να διερευνούμε κάθε πιθανό στοιχείο που θα μας βοηθήσει να βρούμε το αεροσκάφος, αλλά δυστυχώς η ανακάλυψη αυτή δεν πρόκειται να βοηθήσει σε αυτή μας την αναζήτηση», δήλωσε ο Ντόλαν στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο συναγερμός σήμανε λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης όταν η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως αντικείμενο ξεβράστηκε 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Αγκούστα κοντά στον ποταμό Margaret, μιας μικρής πόλης στις ακτές της δυτικής Αυστραλίας και ανατολικά του Περθ. Αλλά αποδείχθηκε πως ούτε και αυτή τη φορά αυτό που βρέθηκε ήταν μέρος του μοιραίου αεροπλάνου.

Το Boeing 777 εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, μία ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και είχε προορισμό το Πεκίνο. Μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Κινέζοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρέθηκαν επιτέλους τα συντρίμμια του Boeing της Malaysia Airlines; Αντικείμενα ξεβράστηκαν στις ακτές της Αυστραλίας

“Οι Αμερικάνοι έριξαν το Boeing της Malaysia Airlines” – Στα τυφλά οι έρευνες του βαθυσκάφους στον νότιο Ινδικό Ωκεανό

Ας κάνουν ευχέλαιο! Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Malaysia Airlines

Σε μία εβδομάδα τελειώνουν οι υποθαλάσσιες έρευνες για το χαμένο boeing

Malaysia Airlines: Μπορεί το βαθυσκάφος να ψάχνει… δυο μήνες!

Malaysia Airlines: Μπήκε… βγήκε το βαθυσκάφος ρομπότ που ψάχνει το Boeing

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε