Κόσμος

Συρία: 34 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε στη δυτική επαρχία Χάμα της Συρίας, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η ίδια πηγή περιέγραψε την επίθεση ως “τρομοκρατική” βομβιστική ενέργεια, έκφραση που χρησιμοποιεί για να αναφερθεί στους αντάρτες που μάχονται κατά των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε στο χωριό Χούρα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Μέτωπο, ένας συνασπισμός ισλαμιστών ανταρτών, με μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter διευκρινίζοντας ότι τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως και είχαν ως στόχο ομάδες πολιτοφυλακών του καθεστώτος Ασαντ.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες μοιράζονται τον έλεγχο της επαρχίας Χάμα. Η ομώνυμη πόλη βρίσκεται στα χέρια των Σύρων στρατιωτών.

Διαβάστε

“Συστηματική χρήση” χημικών όπλων στη Συρία, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΑΧΑ

 9 παιδιά σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό καταυλισμού προσφύγων στη Συρία

Προς διπλή επέμβαση ΗΠΑ σε Μοσούλη – Συρία;

Συρία: Πολύνεκρη επίθεση στα σύνορα με το Ιράκ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Έλον Μασκ «οχυρώνει» τον Ντόναλντ Τραμπ: Η SpaceX φαβορί για την κατασκευή της αντιπυραυλικής ασπίδας «Χρυσός Θόλος»
Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου σε κοινοπραξία με τις Palantir και Anduril προτείνουν δορυφορικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας με συνδρομητικό μοντέλο, αναφέρει το Reuters
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Έλον Μασκ